Construint la Pau.

de setembre 24, 2012

Dishani Jayaweera (Advocada)  i el Reveren Jacky Manupputty
"Premi Creadors de Pau - Tanenbaum - 2011 i 2012"
fotos reproduïdes amb autorització.



El centre Tanenbaum, la Universitat de Nova York, l’Associació de Servei Públic, l’Associació Àsia Pacífic d’Estudiants Americans, les Nacions Unides i Religions per a la Pau preparen dos actes pel proper mes d’octubre on el Reveren Jacky Manupputty d’Indonèsia i Dishani Jayaweera de Sri Lanka, ambdós premis Tanenbaum “Creadors de Pau”, oferiran sendes xerrades dirigides a estimular la cultura de la Pau,  el respecte entre els religions i la convivència.

Els actes tindran lloc a la Universitat de Nova York el dimarts 9 d’octubre i a la Seu de Nacions Unides el dimecres 10 d’octubre.


La tasca en favor de la Pau on es respectin les diferències és l’objectiu del centre Tanenbaum, i amb motiu del Dia Internacional de la Pau (21 de setembre) va plantejar de nou una reflexió entorn al fet que tot i que la violència diària (sovint provinent de grups petits que obtenen un impacte terrible que provoca respostes encadenades d’odi i violència) recorda la dificultat per fer realitat un món en pau, on desapareguin els prejudicis, molt especialment aquells que tenen la seva base en les diferències religioses; ha fet també una crida a treballar amb més intensitat per aconseguir evitar que aquest prejudicis generin divisió social i mort.

Ha evidenciat alguns dels darrers casos,  com les sis mort de membres de la comunitat Sij on l’assassí era una persona que s’associava amb moviments de la supremacia blanca i grups neo-nazis, mostrant a la vegada com l’odi és a la fi la base d’aquest tipus d’actes, on a més hi ha una gran component de manca de coneixement de la diversitat i on, en aquest cas, a més l’assassí va confondre el món Sij amb el món musulmà, sent en qualsevol cas injustificable la seva actuació i sent  igual de terrible i dolorós el resultat de mort i pèrdua personal i social que va causar.

Dues setmanes més tard a Wisconsin es va produir un atac a les oficines de Family Research Council amb l’única justificació que “no li agradava la política d’aquest grup” que és de creença cristiana.

I la passada setmana una pel•lícula anti-islàmica, creada per un cristià copte, que deia que era jueu d’Israel, ha desfermat una reacció virulenta al món musulmà causant nombrosos actes violents, entre ells l’atac a l’ambaixada de Líbia on van morir quatre persones, entre elles l’ambaixador.

La pel•lícula ha servit perquè el món jueu sigui acusat d’estar darrera de la seva producció  i ha servit per incrementar els nivells d’odi i violència anti-semita i anti-musulmans.

Una de les conseqüències ha sigut que un seguit de cartells s’han estat col•locant al metro de Nova York atiant l’odi cap als musulmans i els àrabs, amb frases que inciten a donar suport a Israel i derrotar la Jihad.

El resultat de tot plegat és un deteriorament en la convivència i un esclat d’odi cap a el món musulmà, cap el món jueu, cap el món occidental i cap el món cristià; o el que és el mateix un èxit pel que cerquen precisament que s’obri un abisme entre uns i altres.

Però no es pot deixar de costat el desig d’una gran majoria de saber conviure en pau, ni es pot deixar en l’oblit que hi ha també persones i grups que de manera silent i constant treballen en favor de la convivència i el respecte i que ho fan des de totes les ideologies, creences i religions.

Cal posar per tant el focus i l’esperança en assolir un món en Pau, amb capacitat per acceptar la diversitat i on es respecti a la persona i els drets humans, un món en Pau que podem construir entre tots des de la nostra actitud i el nostre comportament diari.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars