El Futur d’Europa: Debat obert de la responsable de Justícia, Ciutadania i Drets Fonamentals de la Unió Europea amb tots els ciutadans europeus a través de les xarxes socials i Internet

de setembre 26, 2012




Demà dijous dia 27 Viviane Reding mantindrà aquest debat que es realitzarà a l’Oratori de Sant Felip Neri de Cadis. (Lloc on es va signar la Constitució de 1812)

L’acte es transmetrà per webstreaming a partir de les 12h30, al web http://uesp.es/ideas. En aquesta mateixa pàgina, com també a les pantalles de l’Oratori, hi apareixeran els tweets dels ciutadans que participin al debat amb l’etiqueta #QuéEuropaQueremos.
Viviane Reding mantindrà un diàleg directe amb 250 ciutadans i periodistes, que estaran presents a l'Oratori,  però també tots els ciutadans podran participar i seguir el debat a través d’internet.

La moderadora del debat, la periodista i presidenta de l’Associació de la Premsa de Madrid, Carmen del Riego, anirà seleccionant les preguntes dels ciutadans, tant els que seran presents a Cadis com els que facin les seves preguntes a través de Twitter. Diverses universitats d’arreu d’Espanya han organitzat esdeveniments amb estudiants per seguir i participar en el debat.

L’acte de Cadis ha estat precedit per una discussió organitzada per a Representació de la Comissió Europea a Espanya en una altra de les xarxes socials més populars: Facebook. Durant dues setmanes, els participants han presentat 145 propostes concretes per canviar Europa, que han estat votades per d’altres ciutadans. Durant  l’esdeveniment que se celebrarà a Cadis, els tres participants més votats lliuraran a la vicepresidenta Reding un document amb les 10 propostes més populars.

La crisi financera ha generat un debat sobre el punt on es troba actualment Europa i cap a on va. El president de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, va presentar les seves idees al Discurs sobre l’Estat de la Unió el 12 de setembre passat. Ara, la vicepresidenta Reding debatrà aquestes propostes de la forma més oberta possible amb els ciutadans dels 27 Estats membres. A l'acte de Cadis li seguiran esdeveniments similars arreu de la UE.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars