Cap als ideals de Pau: 21 de setembre Dia Internacional de la Pau.

de setembre 17, 2012

Campana de la Pau
Edifici de la ONU a New York
Foto: Ro



Cada any es celebra el Dia Internacional de la Pau, el 21 de setembre, el propòsit és enfortir els ideals de pau, entre les persones i entre les nacions.

El lema d’enguany és:  Una Pau Sostenible per a un Futur Sostenible,  i entronca amb les idees expressades aquest passat mes de juny a la conferència Rio + 20.

No es pot deixar fora el fet que aquestes dues fites, una pau sostenible i  un futur sostenible”, resten lligat al desenvolupament sostenible i l’explotació igualment sostenible dels recursos naturals.

La mateixa ONU reconeix que l’arrel de molts dels conflictes armats actuals tenen un component bàsicament econòmica d’explotació dels recursos naturals, com són els diamants, l’or, el petroli, l’aigua...
De forma que les tres fites, Pau, Futur i Desenvolupament van de la ma.

Un dels actes tradicionals del dia de la Pau és fer sonar la Campana Japonesa de la Pau que és un símbol d’aquest desig de pau que des de juny de 1954 (abans que Japó formés part oficialment per la ONU, però presentada per l’Associació per les Nacions Unides de Japó) està situada a la seva seu.

El metall amb que està feta la campana va ser realitzada amb les monedes recollides per infants de més de 60 nacions que van atendre la petició realitzada a la 13a Conferència General de la ONU realitzada a París l’any 1951.

El conjunt que sosté la Campana Japonesa de la Pau té forma d’un típic santuari Sintoista, fet amb fusta de xiprer, al costat porta escrit en caràcters japonesos el text: Llarga vida a un món en absoluta pau.

Aquesta campana també es fa sonar puntualment en casos molt significatius, com el passat any en commemorar el 25 aniversari de Txernòbil  el dia 26 d’abril. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars