Xerrada Col•loqui entorn a l’obra de Sorolla “Retrat del General Díaz” (Paris novembre-desembre 1911) a la seu de The Hispanic Society of America.

de setembre 12, 2012

Retrat de Benito Pérez Galdós
pintat per Sorolla




El proper dissabte dia 15 a les 11 del matí tindrà lloc aquesta acte a càrrec de Marcus B. Burke, Conservador del Departament de Museus la citat societat.


Joaquim Sorolla (València 1863 – Cercedilla  1923) va tenir molta relació amb Archer Milton Huntington  a qui li va encarregar els murals per cobrir la sala octogonal de nou museu de The Hispanic Society, però també li va encarregar el retrat del General Díaz, a les hores ex-dictador de Mèxic.
Retrat del General Díaz


Sorolla, qui va saber captar la llum mediterrània amb una qualitat per ningú discutida, va fer també retrats, entre d’altres a personatges de la cultura espanyola com Benito Pérez Galdós,   Miguel de Unamuno o Santiago Ramón y Cajal.

Sorolla va ser un autor molt prolífic, és tenen catalogades més de 2000 obres seves.

Per a The Hispanic Society va realizar uns murals que recollien uan visió un xic romàntica del paissatges i les gents propis de les diverses regions espanyoles. Per representar Catalunya va escollir el tema "El Peix" 
El Peix
Representació de Catalunya als murals
de The Hispanic Society a Nova York.






The Hispanic Society es troba a Broadway entre els carrers 155 i 156 a Nova York. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars