Opinió: La Crueltat no és pot justificar amb la Tradició

de setembre 11, 2012

Autor: Jgquino20

Sovint hi ha qui s'escuda darrera de la paraula tradició per mantenir comportaments cruents. La tradició és un escut que sembla justificar-ho tot i que es fa servir globalment, ja sigui per matar un brau a cops de llança, o en altres casos per relegar la dona a un pla d'inferioritat, o per explotar infants, o per menysprear al "diferent".

Els  romans deien que els incivilitzats eren un bàrbars per les seves costums, avui encara hi ha molta barbàrie al nostre voltant, però afortunadament moltes tradicions ja han desaparegut, han estat substituïdes per un major respecte cap a les persones, cap els animals, cap els boscos, l'aigua, l'aire.

Per això no es pot justificar amb la tradicció, com si no es pogués remoure i ser canviat,  un fet cruent.

Sempre és pot inaugurar un nova tradició més propera als valors del respecte i la dignitat pròpia i aliena.

Avui s'ha perdut una oportunitat per substituir el cruent i psicopàtic espectacle del Brau de la Vega, per un acte creador de noves generacions més respectuoses i amb més empatia cap el dolor alier, que rebutgessin un acte, on només qui sent plaer causant la mort, vessant sang calent, pot trobar que es pugui justificar amb la tradició. I el mateix serveix per a qualsevol altre tradició on és practiqui la tortura, el maltractament i / o la mort cap a un ésser viu, sigui ànec, gos, brau o persona.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars