Llorenç: El Centenari del Titànic, motiu d’una exposició de Joaquim Sicart.

de juliol 26, 2012


Willy Stöwer: Der Untergang der Titanic
(Gravat  de  l'any 1912)
Imatge publicada a la revista:
Die Gartenlaube



A partir del 8 d’agost es podrà visitar aquesta exposició sorgida de la visió creativa de Joaquim Sicart, un historiador aficionat enamorat del Titànic, que ha mobilitzat de fet a un bon grapat de persones i empreses del municipi de Llorenç del Penedès per fer-la realitat.

Dins els projecte es troben quatre vídeos que recullen el Making-of  (avui trobareu adjunt el número 1 i en els propers dies fins la data d’inauguració anirem publicant la resta).


Inauguració Oficial:
L’acte inaugural tindrà lloc el 8 d’agost als Jardins Oriol Martorell, a les 8 del vespre, amb l’actuació de la Coral Harmonia que interpretarà la versió catalana de “My Heart Will Go On” (El Meu Cor Seguirà Bategant), el famós tema de la banda sonora de la pel•lícula de James Cameron.  La interpretació comptarà amb el suport de Gerard Morató al piano, de Sandra Borrell a la flauta travessera i de Gemma Ventura al violí.


Balls i danses del temps del Titànic. 
Altre activitat que tindrà lloc a la inauguració oficial serà una representació de balls i danses que estaven de moda quan el gran transatlàntic vivia les seves hores glorioses. La representació la durant a terme Gabriel Carbó, Emma Cejuela, Noemí Collado, Carles Figueras, Gemma Fontanals, Greta Lartigue, Juan José Lartigue, Juan Segundo Lartigue, Sergi Merchán, Dídac Ràfols, Ester Romero, Lidia Sans, Olga Sardà, Elisabet Soler, Angélica Trejo i Albert Vila.

El darrer comiat de l’orquestra del Titànic.
Un dels relats més repetits del que ja és la llegenda del Titànic és que l’orquestra tocava música mentre el vaixell s’enfonsava. La darrera peça “Nearer My God to Thee” (Més a prop de tu, Déu), serà interpretada per Maria Guixens amb Gemma Ventura al violí i Gerard Morató al piano, com a cloenda de l’acte.
La foto és d'abril de 1912, però es desconeix  qui va
ser l'autor. 


Dies, horaris i lloc de l'exposició: 
L’exposició romandrà oberta del 8 d’Agost al 16 de Setembre de 2012

Dies i horaris d’obertura de l’exposició:
Dies 9, 10, 11 i 12 d’agost: de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 de la tarda.
Del 15 d’agost al 16 de setembre: divendres i dissabtes de 6 a 9 del vespre;
diumenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre.

Visites guiades per l’autor: Tots els dissabtes a les 6 de la tarda i diumenges a
les 12 del migdia i a les 6 de la tarda

Per visitar-la en altres horaris, trucar al 699198655.

Lloc:
Casa de Cultura, C/. Mestre González nº 6
Llorenç del Penedès, Baix Penedès (Tarragonès)

L'autor: Joaquim Sicart Bertran.
Quant a l’autor del projecte, Joaquim Sicart Bertran, és un jove artista multidisciplinar, fill de Llorenç del Penedès i  estudiant d’Educació i Belles Arts, qui després de al seva primera exposició en solitari realitzada  l’any 2007 i titulada “Somnis”, presenta ara aquesta complexa mostra, que s’afegeix al repertori cultural en record del centenari de l’enfonsament del que va ser un dels somnis de grandesa més important del segle XX: El Titànic.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars