L’Arboç: Gran Concert Solidari a La Giralda

de juliol 29, 2012


Josep Maldonado agraint l'assistènci al nombros públic.
Fotografia: Dolores García



Dins el cicle de concerts que La Giralda de l’Arboç ofereix cada estiu, aquest passat dissabte es va incloure una magnífic recital  amb Anton Serra al cap davant, amb  Riccardo Cirri com a director i Stefania Ganeri al piano; i amb Joan Espina, Violí; i el grup Clàssic BCN compost per Edurne Vila, violí; Ignasi Ferrer, violà; Esther Vila, violoncel i Felipe Contreras, contrabaix.

Acte benèfic en favor d'Esport Solidari Internacional.
El concert era un acte benèfic en favor d’Esport Solidari Internacional (Raquetes Sense Fronteres), que presideix Josep Maldonado, el qual va agrair la nombrosa assistència de públic, i molt especialment pel suport rebut de part de Manuel Camino (La Giralda de l’Arboç) i el projecte conjunt que tenen de poder fer realitat aquest concert benèfic cada any, així com el desig de Maldonado que rebi el nom de Joan Ortoll en memòria de qui va ser  alcalde de Calafell des del 1975 fins el 1983, i que va morir el passat 19 de juliol.

El concert:
Pel seu contingut el concert era força atractiu i no va defraudar. Es va poder sentir el Concert per a flauta i cordes en Si Bemoll Major  (V, 2) de Manel Pla (Balaguer 1720 – 1766), la Suite núm 2 per a flauta i cordes en Si Menor BWV 1067, el Conceert per a Piano i Cordes en Re Menor BWV 1052 i el Concert de Brandenburg per a Flauta, Piano, Violí i Cordes en Re Major BWV 1050 totes elles de Johan Sebastian Bach (1865 – 1750) i com a bis van oferir una preciosista versió de Granada de Isaac Albéniz (1860 – 1909) en una adaptació realitzada per Vasil Nikolov (fagot del Sextet Poulenc, que havia actuat també a La Giralda de l’Arboç el passat 14 de juliol)

Els intèrprets van aixecar l’entusiasme del públic, especialment a la segona part del concert, ja que van evidenciar una gran tècnica i un alt nivell de qualitat artística.

Cloenda del VIII Festival de Música als Palaus. 
Aquest concert era a la vegada la cloenda del VIII Festival de Música als Palaus (que aplega actes a edificis tant emblemàtics com el Palau Robert, el Palau Moxó, El Palau Dalmases, l’Acadèmia Marshall, la Fundació Cultural Privada Rocamora, la Real Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i la ja citada Giralda de l’Arboç , on s’ofereixen concerts des del mes de maig fins a juliol, organitzats per l’ Associació per al Foment de la Música Clàssica.
Un nombrós públic va assistir al concert.
Fotografia: Dolores García. 

Els solistes:
Antoni Serra: Flauta . Va estudiar amb Jean Paul Hearing, Möhring, Rampal, Nicolet i Freivogel. És professor de flauta a la prestigiosa Acadèmia Marshall de Barcelona i al Conservatori professional de Granollers. Molt actiu, és membre fundador del Trio Marshall, Oberón Trio, Clàssic BCN, Artemps Trio, Sextet Poulenc i Gerhard Quintet. El seu instrument va ser forjat per a ell a Boston i és una WSM Haynes.

Stefania Ganeri: Piano – Graduada amb honors al Conservatori “G. Martucci” de Salerno, és professora al Politècnic “Sciencia et Ars” de Roma i al Conservatori “F. Torrefranca”, també de Roma.

Riccardo Cirri:  Director -  Es va formar al Conservatori L. Cherubini on va obtenir amb honors els diplomes en Música Coral i Cor, trompeta, composició, instrumentació de banda i direcció d’orquestra, sota la direcció de R. Pinto, en el darrer aspecte (direcció d’orquestra) també amb F. Ferrara, G. Gelmetti o C.M. Giulini.  És guanyador del Concurs nacional de Càtedra, i professor de música de conjunts d’instruments de vent al Conservatori “F. Torrefranca” de Vibo Valentia i de Composició i Pràctica Orquestral a l’Institut “T. Mabellini” de Pistoia i director de l’orquesta “Maberliner” també de Pistoia.


La cloenda de l’acte es va signar amb la il•luminació de la torre de la Giralda i un castell de focs artificials.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars