Documental "Europa a través de les generacions"

d’abril 05, 2017



El passat dia 23 de març les Institucions europees a Barcelona van celebrar el 60è aniversari de la signatura dels Tractats de Roma a l'Aula Europa.

L'acte duia per títol "Europa: passat, present, futur" incloïa un documental  amb el títol "Europa a través de les generacions", produït pel Consell i subtitulat en català i que es troba inserit en aquesta post.

Aquest documental explica la vida i personalitat de les persones que van creure necessari crear una unió entre els diferents països que componien Europa, per tal d'evitar la repetició de les terribles experiències que havien  representat les dues guerres que havien assolit el continent durant la primera meitat del segle XX.   El documental recull entrevistes amb Maria Romana De Gaspieri, filla de l'¡ex primer ministre italià Alcide Gaspieri; amb Antoniette Spaak filla de l'ex primer ministre belga Paul-Henri Spaak; amb Jean-Maire Pelt, qui va ser el secretari privat de Robert Schuman i amb Jaques-René Rabier, cap de gabinet de Jean Monnet; tots ells testimonis de primera fila del pensament d'aquest quatre protagonistes de la creació dels Tractats de Roma.

Europa, com una unió de països, ni que fos per interès d'evitar una nova guerra i amb l'interès econòmic com a element central, va ser malgrat tot una gran esperança per viure en pau i millorar la situació social i econòmica dels europeus.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars