Mesures per millorar la mobilitat i el transport a tot Europa

de maig 31, 2017


Avui la Comissió Europea aprova una sèrie de mesures sote el nom de "Europa en Moviment" per millorar la mobilitat i el transport a tot Europa amb l’objectiu de garantir la competitivitat d’aquest sector i una transició socialment justa cap a la digitalització i l’ús d’energies netes.

Aquest paquet de mesures anomenat «Europa en moviment» farà que el trànsit europeu sigui més segur, fomentarà una tarificació vial més justa, reduirà les emissions de CO2, la contaminació atmosfèrica i la congestió del trànsit, alleujarà la càrrega administrativa de les empreses, lluitarà contra el treball il·legal i garantirà als treballadors unes condicions laborals i uns períodes de descans adequats. Els beneficis a llarg termini d’aquestes mesures aniran més enllà del sector del transport i fomentaran arreu la creació de llocs de treball, el creixement i la inversió alhora que impulsaran la igualtat social i les possibilitats de tria dels consumidors; a més, permetran que Europa pugui reduir les seves emissions contaminants d’acord amb els objectius de París.

Jyrki Katainen, vicepresident responsable de Foment de l'Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat, ha afirmat: «El nostre enfocament de la mobilitat va molt més enllà del sector del transport. També estan sorgint novetats en el transport en el context de les noves tendències econòmiques, com l'economia col·laborativa o l'economia circular. Tenim, doncs, l'oportunitat de modernitzar el conjunt de l'economia europea i impulsar-la en una direcció més sostenible ».

Per la seva banda, la comissària responsable de Transports, Violeta Bulc, ha assegurat el següent: «La UE té una oportunitat única per liderar la modernització del transport per carretera no només dins les nostres fronteres, sinó també a nivell mundial. Les nostres reformes les bases per implantar solucions digitals estandarditzades en el transport per carretera, establir unes condicions socials més justes i garantir el compliment de les normes de mercat. Ajudaran a reduir els costos socioeconòmics del transport -el temps perdut a la carretera, els morts i ferits greus en accidents de trànsit i els riscos de la contaminació i el soroll per a la salut- i, al mateix temps, a satisfer les necessitats dels ciutadans, les empreses i la natura. Les normes comunes i els serveis transfronterers contribuiran també al fet que els desplaçaments multimodals siguin una realitat a tot Europa ».

S'estima que la mobilitat genera feina directa per a 11 milions de persones. D'altre costat el sector viu una situació de canvis tecnològic, econòmics i socials a un ritme molt ràpìd i cal saber-los canalitzars. 

En primer lloc es produiran una sèrie de vuit propostes legislatives centrades en el transport per carretera (aquest sector proporciona una feina directa a 5 milions de persones i a la vegada és responsable del 20% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle de la Unió Europea) amb la idea de millorar el funcionament del mercat del transport de mercaderies per carretera i les condicions socials i laborals dels treballadors del sector.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars