Conferència "Martí Luter, la persona" / Vilafranca del Penedès.

de maig 29, 2017

Dilluns 29 de maig
a les 9 de la nit
Sala Parroquial Mn. Joan Vinyeta
Vilafranca

A càrrec de Lluís Brull, membre de l'Església Evangèlica.

Martí Luter va publicar l'any 1517 les seves 95 tesi  la qual cosa va suposar que s'iniciés el que es coneix com La Reforma Protestant. Luter va criticar els comportaments corruptes d'una Església Catòlica a la que ell veia més preocupada per acumular riqueses i on la venda de bules, exempcions d'obligacions o de suposades relíquies no contribuïen a desenvolupar el que es suposava era la missió de l'Església al món.
 Enguany es celebra el 500 aniversari i amb aquest motiu el Grup de Diàleg Ecumènic  va programar dues conferències, la segona de les quals tindrà lloc avui, a càrrec de Lluís Brull, membre de l'Església Evangèlica.

Martí Luter  (Eisleben 10 de novembre de 1483 - 18  de febrer de 1456 ) era,  en el moment d'escriure les seves 95 bases, teòleg i frare agustí. Havia sigut un notable estudiant, d'origen humil, que havia promès fer-se monjo arran sobreviure a una tempesta elèctrica, ja que ho va prometre a Santa Ana en mig de l'espant que havia viscut donat que un llamp havia caigut prop d'ell.
Escandalitzat per les pràctiques habituals a l'Església Catòlica, va arribar a la conclusió que la salvació només es podia aconseguir mitjançant la fe personal i la lectura directa de les Sagrades Escriptures; defensava, així mateix, el dret de tota persona a llegir-les i estudiarles, sense que hagués de dependre del magisteri de la jerarquia eclesiàstica.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars