Concert de Grups de Cambra de l'EMMPAC / Concierto de Grupos de Cámara de la EMMPAC / EMMPAC Chamber Ensembles Concert

de maig 12, 2024

 
María Dolores García Martínez 

Versión en CASTELLANO
ENGLISH version


El passat dia 24 d’abril va tenir lloc el concert que el joves estudiants de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMAPC) del Vendrell van oferir dins dels Dimecres Musicals organitzats per l’Associació de Música Pau Casals del Vendrell.

Pels estudiants enfrontar el repte de tocar en públic els permet desenvolupar eines imprescindibles no només com a intèrprets sinó per a qualsevol activitat de la vida: superar reptes, superar bloqueigs, treballar en equip, adaptar-se a una programació, aprendre a continuar endavant malgrat que et pugis equivocar, que et puguis quedar en blanc, o que sigui un dels teus companys d’equip a qui li passi; assumir la teva responsabilitat i respondre tu sol si la resta de persones previstes que anaven a intervenir no ho poden fer per la raó que sigui, fins i tot si tens que canviar la peça a interpretar; fins i tot haver de decidir que la situació aconsellar no tocar;  és un cúmul d’experiències que tant si arriben a ser concertistes como si no els seran de gran utilitat en d’altres àmbits de la vida.

Va ser un concert grat, amb alguns intèrprets que ja destaquen, i als que se’ls nota molt la seva autoexigència, més enllà del que els demana el professorat o el públic assisten.

Un concert a repetir,  perquè cal moltes vegades d’enfrontar-se a aquesta mena d’experiències perquè ells i elles puguin créixer com músics i els que només som públic puguem aportar el nostre suport al seu esforç, al de l’escola i al de l’entitat que ha organitzar el concert.

 

CASTELLANO

El pasado 24 de abril se celebró el concierto que los jóvenes estudiantes de la Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell ofrecieron dentro de la programación que la Associació de Música Pau Casals del Vendrell organiza bajo el lema Dimecres musicals  (Míércoles musicales).

Para los estudiantes enfrentarse al reto de tocar  en público les ayuda a desarrollar recursos imprescindibles no solo como intérpretes, sino para cualquier actividad de la vida: superar retos, superara bloqueos, trabajar en equipo, adaptarse a una programación, aprender a seguir adelante aunque te equivoques o que te puedas quedar en blanco, o que sea uno de tus compañeros a quien eso le suceda; asumir tu responsabilidad y responder tu solo si el resto de las personas que estaba previsto que interpretaran la pieza contigo no pudieran hacerlo, sea por la razón que sea, haber de cambiar la pieza prevista en el programa o incluso tener que decidir que lo mejor es no participar en ese momento porque las circunstancias así lo aconsejan; son un cúmulo de experiencias que tanto si llegan a ser concertistas como si no llegan, les serán de utilidad en otros ámbitos de su vida.

 

Fue un concierto agradable, con algunos intérpretes que ya destacan, y a los que se les nota su autoexigencia, que va más lejos que la de sus profesores o la exigencia del público asistente.

Un concierto a repetir, porque hacen falta muchos para poder enfrentarse a estas experiencias y que ellos y ellas puedan crecer como músicos y en los que los que somos sólo público podamos aportar nuestro apoyo a su esfuerzo, al de la escuela y al de la entidad que organiza el concierto.

ENGLISH

A concert of music by the young students of the EMMAPC, organized by the Associació Musical Pau Casals del Vendrell, was held on 24 April.

This type of concert is very formative for the pupils because they have to develop resources that will be useful not only for music but also for other issues in their lives.

They must perform in public, they must overcome blockages, learn to adapt to a program or learn to continue playing the piece even if they or their partner in the concert make a mistake, or one or other goes blank, etc.

All these experiences will become resources for future situations, in a scenario or a life.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars