Dues empreses catalanes reben més de dos milions i mig d'euros de fons europeus per fer arribar les seves idees innovadores al mercat

de juliol 18, 2017


      La Comissió Europea destina 97 milions d'euros a ajudar a 64 pimes de tota la UE

      Amb 12 empreses seleccionades, Espanya és el país que obté més èxit en aquesta convocatòria


Un total de 64 pimes de 16 països han estat seleccionades per rebre finançament europeu en l'última convocatòria de la fase 2 de l'instrument per a pimes "SME instrument" del programa de recerca de la UE, Horitzó 2020. Entre les empreses seleccionades n'hi ha dues de catalanes : SMALLE Technologies, situada a Barcelona, ​​ha desenvolupat uns generadors d'energia que utilitzen les onades del mar; i Carinsa, de Sant Quirze del Vallès, que ha aconseguit crear un suavitzant per a la roba més sostenible i "ecoeficient".
En aquesta fase del projecte les empreses poden rebre fins a 2,5 milions d'euros (5 quan es tracta de projectes relacionats amb la salut). Entre les dues empreses catalanes han aconseguit un total de 2.599.268 euros.

Amb 12 empreses seleccionades, Espanya és el país que té més èxit en la convocatòria. La segueixen Dinamarca amb 8, França amb 7 i Itàlia també amb 7. La majoria dels projectes pertanyen al sector dels transports i de les TIC.

La Comissió Europea va rebre 1.514 propostes l'1 de juny del 2017 a la tercera convocatòria de la fase 2 del 2017. Des que es va llançar, al gener de 2014, 774 pimes europees han rebut finançament en aquesta fase.

Informació de fons
Amb un pressupost de 77.000 milions d'euros per set anys, Horitzó2020 és el principal programa d'innovació i recerca de la UE i preveu un finançament rècord per a petites i mitjanes empreses. Els capítols de 'lideratge en tecnologies industrials' i de 'canvi social' d'aquest programa compten amb prop de 9.000 milions d'euros per donar suport directe a les pimes a través de subvencions, incloses les de l'SME instrument. 
A través de l'SME Instrument, la Unió Europea vol finançar les petites empreses que siguin més innovadores i tinguin un alt potencial de creixement. L'instrument té un pressupost de prop de 3.000 milions per set anys i ofereix subvencions a través d'un procediment fàcil i simple per a estudis de viabilitat (fase 1) i demostracions de projectes (fase 2). Hi ha una tercera fase per a projectes avançats, que permet a les empreses beneficiar-se d'assessorament i d'altres serveis de suport.

El procés de sol·licitud i selecció és simple, però només els millors projectes poden comptar amb finançament. Els temes a finançar estan establerts al programa de treball d'Hortizó 2020 sobre innovació de les pimes. Hi poden participar totes les petites i mitjanes empreses amb seu a la UE o en països associats

Fase 1: concepció i viabilitat
Les empreses seleccionades en la fase 1 reben un total de 50.000 euros de  la UE per dur a terme estudis de viabilitat.

Fase 2: demostració
Les empreses seleccionades en aquesta fase reben entre 0,5 i 2,5 milions d'euros per desenvolupar els seus projectes d'innovació i fer el pas al mercat: demostracions, assajos, projectes pilot...

Fase 3: comercialització
Les empreses reben suport per comercialitzar els seus productes, formació, assessorament i accés al finançament. En aquesta fase les empreses no reben subvenció de la UE.

La propera convocatòria de la fase 2 serà el 12 d'octubre


Mapa Beneficiats   (Tal com feu més gran el mapa us anirà oferin dades sobre els projectes)

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars