2000 Habitatges Socials a Barcelona, un projecte que es finança amb el Pla Junckerr

de juliol 25, 2017El Pla Juncker impulsa més de 225.000 milions d'euros en inversions als 28 Estats membres
Després de la reunió de la Junta Directiva del Banc Europeu d'Inversions (BEI) de la setmana passada, les dades actualitzades sobre el Pla d'Inversions per a Europa - Pla Juncker – preveuen una mobilització de més de 225.000 milions d'euros en inversions comptant amb les operacions aprovades fins ara. Això tot just dos anys després que la Comissió Europea llancés el Fons Europeu d'Inversions Estratègiques (EFSI, per les sigles en anglès). Aquesta xifra representa més de dos terços de l'objectiu marcat inicialment d'aconseguir 315.000 milions d'euros d'inversions totals en tres anys. Les operacions aprovades en el marc de l'EFSI representen un volum total de finançament de més de 43.600 milions d'euros i hi ha projectes i iniciatives d'inversió a tots els 28 estats membres. El BEI ja ha aprovat 276 operacions avalades amb 33.700 milions de l'EFSI. El Fons Europeu d'Inversions Estratègiques ha aprovat 296 acords de finançament de les pimes, amb un finançament de prop de 10.000 milions d'euros. És previst que unes 445.000 pimes i Midcaps d'arreu de la UE es beneficiaran d'un millor accés al finançament com a resultat d'aquests acords. Els últims acords de préstec que ha facilitat el EFSI del Pla Juncker inclouen 150 milions d'euros per millorar les xarxes de banda ampla a Grècia, 30 milions d'euros per finançar la construcció de noves instal·lacions d'última generació a la Universitat de Letònia i 125 milions d'euros per donar suport a la construcció de més de 2.000 habitatges socials a Barcelona. La Comissió està col·laborant estretament amb el Parlament Europeu i els Estats membres per adoptar una proposta per ampliar i reforçar el EFSI.2.198 habitatges de lloguer social a Barcelona

          El finançament per construir 2.198 habitatges de lloguer social a Barcelona és, fins ara, el projecte més important finançat pel Pla Juncker a Catalunya. La directora d'operacions del BEI a Espanya i Portugal, Birthe Bruhn-Léon, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van signar divendres l'acord per fer possible aquest finançament a través del Fons Europeu d'Inversions Estratègiques. El préstec del BEI permetrà finançar fins al 50% del cost total d'un projecte que preveu desenvolupar 23 noves promocions d'habitatges a 8 districtes de Barcelona: l’Eixample, Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Sant Martí, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Horta-Guinardó. Tots els immobles es destinaran a facilitar el lloguer a demandants d'habitatge públic amb ingressos mitjans o baixos i, dels nous habitatges, 585 es reservaran per a persones de més de 65 anys i amb recursos limitats. Els pisos per a gent gran estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda tant a l'interior com en els accessos.

          A més, part dels edificis es construiran segons els nous estàndards d'eficiència energètica, cosa que permetrà reduir el cost del consum d'energia i les emissions contaminants. L'execució del projecte permetrà la creació de més de 2.000 llocs de treball durant la fase d'implementació, fins a l'any 2022.

          Fomentar el lloguer social a preus reduïts a les ciutats europees és un dels objectius del banc de la UE, que ja ha facilitat finançament per a programes similars d'habitatge social en nuclis urbans de Navarra i Andalusia. Recentment el BEI ha donat suport a projectes destinats a ampliar o millorar el parc d'habitatges de lloguer social en altres ciutats com ara Amsterdam, Dublín o Lisboa.

          El suport del Pla d'inversions per a Europa a l'acord ha estat crucial per poder traslladar les condicions favorables de finançament del BEI, tant pel que fa a terminis d'amortització com a tipus d'interès, als beneficiaris finals, que podran accedir a un nou habitatge pagant un lloguer a un preu més baix que el de mercat.

Pel vicepresident de la Comissió Europea, Jyrki Katainen, responsable de Foment de l’Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat, "aquest acord és una clara mostra que el Pla d’Inversions per Europa no només està suposant un important suport per l’ocupació i el creixement a la UE, sinó que, a més, està permetent el desenvolupament de projectes que comporten importants beneficis socials". El vicepresident de la Comissió també ha mostrat la seva satisfacció perquè "el Pla d’Inversions per Europa estigui facilitant a milers de famílies de Barcelona l’accés a habitatges d’alta qualitat i a preu assequible" i considera que "això demostra que els projectes de la Unió Europea tenen un impacte real positiu en la vida de la ciutadania europea.”410 milions d'euros en crèdits per a grans projectes a Catalunya

El 3 de maig passat es va signar l'acord per al finançament d'un altre projecte destacat a Barcelona, l'ampliació de la zona logística (ZAL) del Port, que comptarà amb 75 milions d'un crèdit del BEI. També al port, el Pla Juncker ha finançat amb 105 milions els nous accessos ferroviaris i per carretera. Al Port de Tarragona, un altre projecte finançat pel pla d'Inversions amb 105 milions permetrà millorar els accessos per ferrocarril i carretera. I un altre dels grans projectes finançats a través del Fons Europeu d'Inversions Estratègiques a Catalunya és un projecte de recerca de Grífols finançat amb 100 milions d'euros. La multinacional catalana va ser una de les primeres empreses de la UE a rebre finançament a través del pla Juncker, destinat a un projecte de millora del tractament de la malaltia d’Alzheimer i de les malalties cardiovasculars.

Informació Projecte Amplicació ZAL Port de Barcelona

Disposarà de finançament de lBEI per a noves instal·lacons logístiques i de magatzem.
El Vicepresident de BEI (Banc Europeu d'Inversions), Roman Escolano h signat amb el Director General de la ZAL  Port, Alfonso Martínez, un prèctec de 75 milions d'euros amb la garantia del Pla d'Inversions per Europa. 

Informació Projecte Grifosl

El prèstec és de 100 milions per a la investigació i el desenvolupament de nous tractaments per a la salut. 
A més del finançament de grans projectes d'infraestructura, el Pla Juncker promou el finançament de petites i mitjanes empreses, a través d'acords amb entitats financeres que permetin oferir condicions favorables de crèdit. Un 29% dels recursos que ha facilitat fins ara el Pla d'Inversions per a Europa a través de l'EFSI s'ha destinat a les PIMES (vegeu gràfic).

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars