La Comissió Europea expressa la seva greu preocupació sobre la independència judicial a Polònia

de juliol 19, 2017



Invitat pel president Juncker, el vicepresident primer Frans Timmermans ha presentat al Col·legi de comissaris les darreres novetats sobre les converses entre la Comissió i Polònia sobre la situació judicial i de l'Estat de dret a Polònia que van començar el 13 de gener de 2016.

La Comissió està molt preocupada pels quatre actes legislatius proposats per Polònia: la Llei del Consell Nacional del Poder Judicial, la llei sobre l'Escola Nacional del Poder Judicial; la llei de l'organització dels tribunals ordinaris; i la llei sobre el Tribunal Suprem. (Tres d'aquestes lleis ja han estat aprovades pel Parlament i una s'està debatent. 

De les tres aprovades, una ja ha entrat en vigor i les altres dues estan pendents de la firma del president). Si s'implementen tal com són ara, aquestes lleis tindran un impacte molt negatiu en la independència del sistema judicial i incrementaran l'amenaça sota la qual es troba l'estat de dret a Polònia.

El Col·legi de comissaris ha mantingut avui la seva primera discussió en profunditat sobre aquests nous esdeveniments, ha expressat preocupació i ha avaluat les possibilitats legals i polítiques de la Comissió, guardiana dels tractats, per actuar davant d'aquesta amenaça. 

Aquestes inclouen una tercera recomanació al govern polonès sobre l'estat de dret i la possibilitat d'obrir processos d'infracció per la violació de les lleis europees. El Col·legi també ha debatut l'opció d'activar l'Article 7 (1) dels Tractats de la Unió Europea. El Col·legi de Comissaris ha acordat seguir el debat sobre aquesta qüestió la setmana vinent sobre la base d'una anàlisi legal integral i altres observacions fetes per organitzacions internacionals, parts implicades i autoritats poloneses. 

La Comissió demana a les autoritats poloneses que suspenguin les noves lleis i que es comprometin a  continuar amb les converses amb el vicepresident primer Frans Timmermans per intentar solucionar les preocupacions expressades per la Comissió

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars