"L'Art en les etiquetes del Vi" - Conferència a Cubelles

de setembre 03, 2017


Alfons Mucha
Les etiquetes dels
vins de Moldavia
que es venen
a Estats Units
porten etiquetes
amb obres
d'aquest autor.
Foto: Art Renewal Center Museum
Aquesta xerrada,  que tindré el gust d'oferir a Cubelles amb motiu de la seva 30a Festa de la Verema, és un petit tast sobre l'origen de les etiquetes i la interrelació entre el món del vi i l'art, centrada en la col•laboració de grans artistes i grans dissenyadors en la creació d'etiquetes i embalatges per vestir les ampolles de vi, champagne o cava.

En el seu origen l'etiqueta sorgeix per identificar un producte, però en la seva evolució passarà a ser una garantia de qualitat, un element per construir imatge de marca i de producte i un estímul perquè es compri el producte.   L'etiqueta, per tant, va deixar de ser un mer identificador i es va convertir en un producte en si mateixa, i perquè pogués complir les expectatives calia que reflectís - especialment en productes com els vins de gran nomenada -un gran nivell de qualitat i fins i tot fos una senyal d'exclusivitat.

Així com el Champagne  farà ús de la publicitat de cartells per potenciar el coneixement de la marca i del producte, els grans vins  tindran com element gràfic identificador principal la seva etiqueta.









Etiqueta dissenyada
per Antoni Tàpies
Foto: MPW57



Si  les etiquetes de Mouton-Rothschild -de la mà de Philippe de Rothschild- van esdevenir una galeria d'art amb obres d'artistes contemporanis, avui les etiquetes d'una àmplia gama de vins, champagnes i caves són una mostra de la creativitat  i de la originalitat dels millors artistes i dels millors dissenyadors d'arreu del món.

L'eclosió de la cultura del vi arreu del món  farà que es multipliqui  de manera exponencial l'oferta de vins dels més diversos orígens amb la conseqüent necessitat de potenciar també el disseny de les etiquetes.

La realització de la xerrada és una col•laboració altruista, sense cap mena de remuneració, amb el desig de contribuir a la difusió del coneixement de l'art.

Dolors Garcia Martínez
Membre de la Secció d'Art de l'Institut d'Estudis Penedesencs.



Dimecres 6 de setembre de 2017
a les 19.00 hores
Sala d'Exposición Centre Social
Carrer Joan Roig i Piera, 3 - 5
Cubelles

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars