Una lluïda Festa de la Verema i el Most 2017 a Sant Jaume dels Domenys

de setembre 25, 2017

Esguard de Dona - Vista de l'esmorzar de vinya, amb arengades, raïm, pa i tomàquet

Aquest passat diumenge es va celebrar la Festa de la Verema i el Most a Sant Jaume dels Domenys, una retrobada festa que no se celebrava des del 2008 i que va permetre  recordar els esmorzars de vinya, amb arengades, pa amb tomàquet sucat amb oli i raïm. Aquesta festa organitzada per la Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume dels Domenys, és la única d'aquest tipus que s'ha celebrat al Baix Penedès.
Esguard de Dona - Arengades per l'Esmorzar de la Festa de la Verema i el Most 2017 de la Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume dels Domenys

Esguard de Dona - Raïm per l'esmorza de vinya de la Festa de la Verema i el Most 2017 de Sant Jaume dels Domenys
Un cop acabat l'esmorzar es va procedir a projectar un vídeo resum del material gràfic que s'ha anat aportant per parts dels socis i sòcies i muntat per Josep Castells.  La projecció va se seguida amb gran atenció i va rebre un gran aplaudiment en concloure.
Esguard de Dona - La Junta Directiva de la SCR de Sant Jaume dels Domenys  qui va organitzar la Festa de la Verema i el Most 2017
L'acte va finalitzar amb una breu xerrada d'Abraham Guillen, antropòleg responsable de la fitxa de la festa de la verema i el most i de la festa del vi jove i l'oli novell sobre les quals es va celebrar un Taller de la Memòria Oral el passat 5 de març.  En la seva intervenció va destacar el paper de cohesió i de creació identitària que tenen les festes.
Esguard de Dona - Abraham Guillen, antropòleg responsable de les fitxes de la Festa de la Verema i el Most i de la Festa del Vi Jove i l'Oli Novell

L'acte de retorn de tota la feina feta al voltant del Taller de la Memòria tindrà lloc en els propers mesos, un cop publicades oficialment les Fitxes, que formen part  de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès.

Com a punt i final de l'acte, la Junta de la Societat Cultural i Recreativa de SJD va oferir a tots els assistents, com a record de la festa, una motxilla. També va aprofitar l'acte per demanar un fort aplaudiment com a signe de felicitació del 94 anys que complia el Sr. Josep Pros, qui va assistir a la festa.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars