Visita al Museu Molí Paperer de Capellades

de setembre 11, 2017

Activitat d'Etnologia en Xarxa del Programa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.

Diumenge 29 d'octubre de 2017
a 1/4 d'11 del matí
Museu Molí Paperer
Carrer Pau Casals, 10
Capellades

Molí Paperer - Situació en el Mapa

Import de la visita: 7 €

Es prega confirmeu la vostra assistència:

Tel. 93 892 19 79
Tel. 669 882 959
Correu Electrònic: secretaria@iepenedesencs.org

Depenent del nombre d'inscripcions, a més de visitar el Museu Molí Paperer, també es visitarà el Parc Prehistòric.


El museu el trobem en un antic molí paperer del segle XVIII, anomenat “Molí de la Vila”, és un edifici amb una superfície de 2.200 m2 i consta de quatre plantes i soterrani. Al costat del Molí s’hi troba La Bassa; font natural d’on brolla un cabal de 12 milions de litres diaris, utilitzats com a energia per al funcionament dels 16 molins paperers que treballaven en aquesta zona. Gràcies a dita abundància hídrica i a la situació geogràfica —propera a grans nuclis de població i amb bones comunicacions entre ells— Capellades i el seu entorn: La Pobla de Claramunt, Carme, Sant Pere de Riudebitlles…, varen constituir un dels centres paperers més importants d’Espanya durant els segles XVIII i XIX. El paper d’aquesta zona, en especial el paper de barba i el paper de fumar, es venia a gran part del mercat espanyol i a les colònies d’Amèrica. Del període de finals de segle XVIII provenen els cognoms de paperers tan coneguts com Sorteras, Romeu o Guarro, destacant entre ells els Serra i els Romaní, les marques papereres dels quals adquiriren renom internacional.
El NEAN-Parc Prehistòric de Capellades és un equipament de l’Ajuntament de Capellades configurat a l’espai del municipi anomenat Cinglera del Capelló. Es tracta d’una àrea amb un alt valor geològic i paisatgístic, així com també de gran vàlua arqueològica per la presència d’una vintena de jaciments arqueològics de diverses èpoques. El Parc Prehistòric de Capellades neix amb els objectius de protegir aquests patrimonis natural i arqueològic, de posicionar Capellades com a punt de referència en la recerca arqueològica paleolítica i com a centre de divulgació del coneixement de la prehistòria del país, i de consolidar el municipi com a destí turistico cultural.
L'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP) és una associació cultural declarada d'utilitat pública, dedicada a l'estudi i la divulgació de la cultura i del territori del Penedès..
Ampliarem informació en propers artícles. 
You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars