La Festa de la Verema i el Most 2017 de Sant Jaume dels Domenys, és l'única que se celebra al Baix Penedès

de setembre 21, 2017

Esguard de Dona - Esmorzar de la Festa de la Verema i el Most 2004 a Sant Jaume dels Domenys
Fotografia corresponent a l'esmorzar celebrat l'any 2004
dins la Festa de la Verema i el Most

Aquest proper diumenge es celebrarà  la Festa de la Verema i el Most amb un esmorzar de vinya, amb arengada, pa amb tomàquet i raïm, que reprèn una activitat que la Societat Cultural i Recreativa de Sant Jaume dels Domenys va iniciar l'any 2000 i de la qual s'havia celebrat la darrera edició el 2008.

A més de l'esmorzar es projectarà un vídeo realitzat per Josep Castells que recull les fotografies de les nou edicions de la festa.   Aquest material -que es va recollir i organitzar arran la celebració del Taller de Memòria Oral que es va celebrar el 5 de març de 2017-  és un magnífic testimoni de la vitalitat que va tenir aquesta festa i del gran nombre de persones que van  participar.

Entre els assistents previstos per la festa de diumenge es troben el Sr. Josep Solé Armajach, Investigador i coordinador de l'equip d'investigadors de l'Institut d'Estudis Pendesencs; el Sr. Abraham Guillen antropòleg responsable del projecte relatiu a les Festes de la Verema i el Most  en la realització de l'Inventari del Patrimoni Immaterial del Penedès i la Sra. Montserrat Traver, antropòloga que ha realitzat estudis sobre l'elaboració del vi al Penedès

Es dona el cas que en l'actualitat no hi ha cap altra festa de la Verema i el Most que se celebri al Baix Penedès.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars