Càlida acollida a la confèrencia "l'Art en les etiquetes del Vi a Cubelles

de setembre 07, 2017

Esguard de Dona -D'esquerra a dreta:Núria Jané (responsable de l'Arxiu Municipal de Cubelles, Raül Mudarra, regidor d'hisenda, tursime, comerç i fires de Cubelles, Dolors Garcia   membre de la Secció d'Art de l'IEP, Àngels Travé, vicepresidenta de l'IEP
D'esquerra a dreta:
Núria Jané (responsable de l'Arxiu Municipal de Cubelles,
Raül Mudarra, regidor d'hisenda, tursime, comerç i fires de Cubelles,
Dolors Garcia   membre de la Secció d'Art de l'IEP
Àngels Travé, vicepresidenta de l'IEP



Cubelles és una població amb una tradició consolidada pel que fa a la seva Festa de la Verema, que compleix enguany la seva 30a edició, per aquesta raó haver estat pòrtic de la festa amb la conferència "l'Art en les etiquetes del vi" era tota una responsabilitat i a la vegada un fort al•licient.

La xerrada, de caràcter divulgatiu, pensada per a tot tipus de públic, em va permetre exposar detalls interessants i poc coneguts de la història de vi i de les seves etiquetes, des de les troballes a l'Egipte faraònic, fins a les col•laboracions més actuals, com ara les etiquetes "escultoriques" de Rebecca Horn (autora de l'instal•lació "Estel Ferit" que es pot veure a la Barceloneta (Barcelona).

L'Art i el Vi han trobat un espai on la seva creativitat es multiplica. Existeixen projectes de gran volada com ara "Matador" (Madrid) que reuneix grans vinicultors amb grans artistes per crear vins i etiquetes úniques,  o  "My Finbec" (Caves Fin Bec de Pont-de-la-Morge, Suïssa)  que crea etiquetes dissenyades per  artistes que han adquirit la seva fama amb les seves monumentals obres creades amb esprais (graffiti), és a dir autors del que es coneix com " art del carrer".

Així mateix, els dissenyadors, demostren cada dia el seu art, amb la creació de noves etiquetes de gran qualitat artística i tècnica. La llista de grans dissenyadors és llarga, i inclou noms com el de Milton Glaser (qui no ha vist la seva creació I Y NY) qui va crear una sèrie d'etiquetes pel Restaurant 7 Portes.

Dins aqueta efervescència del disseny, vaig dedicar uns minuts als premis  internacionals Pentawards, el més prestigiós dins el món del packaging en totes les seves formes,  uns premis  que el proper dia 23 de setembre seran lliurats a Barcelona.  (Cada any aquests premis se celebren a una ciutat diferent, d'Europa , Àsia o del continent americà).

Finalment, vull agrair el magnífic tracte rebut de la Núria Jané, responsable de l'Arxiu Municipal de Cubelles, i al Sr. Raül Mudarra, regidor d'hisenda, turisme, comerç i fires, la seva assistència i el record que em van lliurar en nom de l'ajuntament.

Dolors Garcia

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars