UE Darrer informe sobre la reubicació de migrants

de maig 19, 2016

Ahir la Comissió Europea va emetre un comunicat de premsa on informava de la reubicació i reassentament d'emergència de les persones que provinents, en la seva major part, de  Turquia, han anat arribant fugint de la guerra a Síria.

L'informe correspon a les dades recollides fins al 13 de maig de 2016 i inclou una crida a la solidaritat dels Estats membres, efectuada pel comissari de Migració, Afers d'Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos.  En la seva declaració Avramopoulos afirma que "no ens podem sentir gens satisfets amb els resultats obtinguts fins ara", afegint que "és urgent que donem resposta a la situació d'emergència humanitària que s'està vivint a Grècia i que evitem el deteriorament de la situació a Itàlia".  Així mateix ha demanat als estats membres de la UE que incrementin el nombre de reassentaments que tenen previstos en relació a les persones provinents, majoritàriament, de Turquia,  Líban o Jordània, ja que són aquest països des d'on arriben la major part del refugiats sirians.

De les 20.000 persones previstes tenir ubicades per a mitjans del passat més de maig, només s'han acollit als Estats membre un total de 6.321 persones, que han sigut acollides per un petit grup d'Estats membres i estats associats a l'Espai Schengen (els estats associats no són membres de la UE però que tenen signat l'acord de lliure circulació de mercaderies, persones i serveis)  Els països que ha fet els han acollit són: Àustria, Bèlgica, Txèquia, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Islàndia, Irlanda, Liechtenstein, Noruega, Països Baixos, Suïssa i Regne Unit.  Segons la mateixa nota de premsa i per dades aportades per ACNUR des del 4 d'abril mitjançant l'acceptació de sol•licituds d' expedients arribats des de Turquia, s'han acollit i ubicat 44 persones a Suècia, 54 a Alemanya, 52 als Països Baixos, 11 a Finlàndia i 5 a Lituània.



Mapa dels actuals països que formen part de l'espai Schengen, alguns dels quals no són Estats Membres de la UE (Islància, Noruega, Suïssa i Liechtenstein). Al mapa apareixen també el Regne Unit i Irlànda que són membres de la UE però no formen part avui dia de l'Espai Schengen; també apareixen els països que són candidats a formar part de l'Espai Schengen:  Romania i Bulgària, que són estats membres de la UE des de l'any 2007  i també Croàcia (2013); aquests tres països tot i ser membres de la UE no pertanyen a l'àrea Schengen segons recull a dia d'avui el full web oficial de la Unió Europea (versió en anglès).  El mapa correspon a la informació actual de la UE i data de l'any 2013 . 




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars