Resum del II Concert del Programa "Ui, UI" (Un infant, un instrument): gran èxit de participació i de públic

de maig 26, 2016

Un total de 250 infants de les escoles "Quatre Vents" de Sant Jaume dels Domenys; "Santa Creu" i "El Castell" de Calafell i "Teresa Godes" de la Joncosa del Montmell han participar dels diversos concerts que s'han celebrat a l'Auditori de Calafell.

Aquest matí han actuat les Escoles "Quatre Vents" i "Santa Creu", en un concert de vent amb format Big Band, on la base rítmica corria a càrrec dels mestres de l'Escola Contrapunt. En total 200 clarinets, saxos, trompetes i trombons tocats per infants de 3r i 4t de primària. El repertori incloïa peces de rock. Aquest concert ha tingut tan èxit de públic que l'Auditori no ha pogut acollir a tothom que volia assistir-hi.

Quant al concert de corda, celebrat  aquest dimecres passat, va comptar amb la participació de 60 infants de les escoles "Teresa Godes"  i "El Castell" i es va centrat en "La cançó més bonica del món". Aquests infants de 8 i 9 anys van tocar  amb un alt nivell d'execució, aspecte molt destacat doncs cal tenir en compte que només fa un any que toquen el violí o el violoncel. El van acompanyats en la seva interpretació dos mestres de l'Escola Contrapunt.


Fites pel Futur:

El gran desig del programa "un infant, un intrument" és arribar a crear un banc d'instruments que permeti que cada infant pugui disposar-ne d'un  perquè així els nens i les nenes podrien assajar a casa, cosa que els podria ajudar a avançar encara més ràpid en la seva formació musical. De moment això no és possible i només poden practicar amb els instruments a l'escola.

Així mateix el programa aspira a poder incorporar altres dos-cents joves músics pel proper curs. També voldrien assolir la xifra total de 700 músics pel curs 2017-2018, la qual cosa suposa tot un repte.


Nota  EdD
La cançó més bonica del món és una obra molt apta per ser interpretada per infants d'educació primària. Està basada en l'adaptació del conte de Miquel Desclot, nom amb què es coneix a l'escriptor Miquel Muñoz i Creus.
És tracta d'un faula que permet conèixer algunes cançons populars mentre es fa la recerca de quina és la cançó més bonica del món. Partint del llibre es va fer una cantata amb el mateix nom, però és una obra que permet fer diverses adaptacions per ser interpretada musicalment, com ara ha estat el cas en aquest concert.
El llibre  és adient per infants de més de set anys, està editat per La Galera i té il·lustracions de Lluísa Jover.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars