Ruta del Paisatge dels Genis

de maig 02, 2016


El Paisatge dels Genis  és una proposta turística per descobrir el paisatge de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, impulsada per Reus, Mont-roig, el Vendrell i Horta de Sant Joan, conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili, a través de la Fundació Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.

El que se'ns proposa és realitzar rutes i visitar  museus i centres culturals dedicats a Gaudí, Miró, Casals i Picasso.

Així, per exemple, a Reus, ciutat on va néixer Gaudí, se'ns proposen diverses rutes : la Ruta Modernista, que es pot fer a peu. És una ruta senyalitzada amb un total de 26 edificis , com ara l'Institut Pere Mata, la Casa Navàs, la Casa Rull i la Casa Gasull, totes elles obres de l'arquitecte  Lluís Domenech i Montaner;  o la Casa Serra i el Xalet Serra, obres de  Joan Rubió Bellver; deixeble reusenc de Gaudí, entre d'altres. La ruta és una selecció de les millors obres, ja que Reus compte amb més de vuitanta edificis catalogats.  També es pot fer la ruta "Oleoturisme: Reus, Gaudí i Domènech i Montaner".

També se'ns proposa la Ruta Gaudi& Reus que convida a conèixer els espais que van formar part de la vida d'Antoni Gaudí vins que va marxar amb setze anys a Barcelona.   El centre d'interpretació dedicat a la vida i obra de Gaudí serveix com a punt de partida, per després visitar la casa natal, l'escultura d'Artur Aldomà que du per títol "Gaudi nen" i que representa Antoni Gaudí jugant; l'Església Prioral de Sant Pere on va ser batejat Gaudí;  etc.

Mont-roig està lligat al nom de Joan Miró. Ell sempre va dir que la seva obra havia estat concebuda a Mont-roig.  El Centre Miró permet entendre aquesta  relació tant especial entre el pintor i Mont-roig, on durant 65 anys va estiuejar.  Entre les propostes es troba la visita -guiada: Els Colors i el Paisatge de Miró a Mont-roig.

Horta de Sant Joan va ser un espai d'inspiració per a Picasso. Va arribar amb el seu amic Manuel Pallarès, fill del poble, Picasso es trobava malalt, era l'estiu de 1898 i va romandre fins el febrer de 1899.  Va tornar el maig de 1909 i va sojornar fins l'agost del mateix any, aquest cop acompanyat de Fernande Olivier.  A Horta de Sant Joan se'ns proposen moltes rutes diferents: Enoturisme DO Terra Altra; "Via Verde";  Ruta Cova de Picasso;  Indrets picassians...

El Vendrell ofereix l'oportunitat d'apropar-se a la vida de Pau Casals, incloent una visita teatralitzada Pau Casals que ens apropa a la vida quotidiana del gran músic i a descobrir la història del barri marítim de Sant Salvador.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars