Europa: L'import econòmic del Premi Nobel de la Pau anirà a atendre els infants víctimes dels conflictes armats.

de novembre 14, 2012


Monument als Infants a Lidice
Foto: Miaow Miaow 2005
Nota explicativa al peu. 
La Comissió Europea va acceptar formalment el Premi Nobel de la Pau ahir dia 14, en nom de la Unió Europea, informant que dedicaria el seu import a l’atenció d’infants afectats per la guerra i els conflictes arreu del món.

El President Barroso va declara que "el premi Nobel de la Pau treballa per a la reconciliació arreu del món. Els diners del premi haurien de beneficiar abans que res l'esperança en el futur i, alhora, les víctimes dels conflictes presents i passats: els infants".

La decisió envers al destí de la dotació econòmica del Premi Nobel es va prendre de manera consensuada entre el President de la Comissió Europea Jose Manuel Barroso i el President del Consell Europeu Herman Van Rompuy i el President del Parlament Europeu Martin Schulz.
Dins la declaració realitzada pel President de la Comissió José Manuel Barroso, cap destacar l’afirmació que els infants són el futur de la societat i la seva part més vulnerable, i que per aquesta raó es volia dedicar a la protecció dels infants, focalitzant-lo en aquells que són víctimes dels conflictes armats i de la violència.

El Premi Nobel de la Pau va ser atorgat a la Unió Europea el passat 12 d’octubre, com a reconeixement dels 60 anys de treball per la consolidació de la pau, la reconciliació, la democràcia i els drets humans a Europa. 

L’import del Premi és de 930.000 €  (8.000.0000 de Corones Sueques) que com ja s’ha indicat serà dedicat a projectes per atendre a infants víctimes dels conflictes armats i dels que es donaran més informació en els pròxims dies. El premi compren també una medalla i un diploma. La cerimònia de lliurament tindrà lloc el 10 de desembre a Oslo.

La fotografia correspon al Monument als Infants Víctimes de la Guerra, obra de Marie Uchytilová (República Txeca). És un conjunt de 82 estàtues que representen altres tants infants de Lidice desapareguts i que probablement van morir al Camp d'Extermini de Chelmo a Polònia durant la II Guerra Mundial. Un testimoni del patiment dels infants. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars