Europa: Protegir la tonyina vermella, els marlins i els taurons i lluitar contra la pesca il•legal, temes destacats de la propera Comissió Internacional per la que Conservació de la Tonyina de l’Atlàntic (ICCAT, per les seves sigles en anglès) celebra la seva reunió anual a Agadir (Marroc) del 12 al 19 de novembre.

de novembre 13, 2012



Chris 73

En aquesta trobada, la Comissió Europea, que representa a la UE, vol donar continuïtat a l’èxit de les negociacions de l’any passat, en les quals es van prendre decisions sobre mesures de gestió plurianual del peix espasa del Mediterrani i de la tonyina tropical, a més a més de les mesures de protecció del tauró jaquetón i de les aus marines, sobre la base dels millors coneixements científics disponibles.
La prioritat d’aquest any serà la tonyina vermella, aprofitant la revisió necessària del pla de recuperació plurianual. L’avaluació de les poblacions de la tonyina vermella revela índexs positius de recuperació, encara que no se’n sap gaire actualment sobre aquesta tendència. Per tant, serà important mantenir sense canvis les mesures de gestió d’aquesta valuosa espècie per garantir la seva recuperació i el rendiment sostenible per als pescadors de cara al futur. Malgrat tot, això no ha d’impedir que la ICCAT reforci els elements de gestió i control del pla de recuperació, com ara la instauració d’un sistema de documentació electrònica de les captures de la tonyina vermella si fos necessari.
A la reunió d’aquest any, la UE també seguirà proposant mesures de protecció dels taurons, inclosos els marraixos, i recolzant mesures globals per a la conservació de l’agulla blava i blanca.
Una altra prioritat serà consolidar el sistema de gestió i control de la ICCAT. La UE confia que s’adoptaran les propostes relatives a un règim d’inspecció a port i a la traçabilitat d’altres espècies de la ICCAT, el que facilitarà un millor compliment de les normes acordades en matèria de lluita contra la pesca il•legal, no declarada i no reglamentada (l’anomenada INDNR). A més a més, la UE seguirà impulsant el procés d’avaluació del compliment per garantir la correcta observança de les normes.
Per últim, la dependència de les dades científiques segueix sent primordial a l’agenda de la UE i, per tant, la ICCAT haurà de presentar resultats en relació amb la recomanació sobre els millors coneixements científics adoptada l’any passat.

Antecedents
La ICCAT és la Comissió Internacional per la Conservació de la Tonyina de l’Atlàntic. El seu objectiu és mantenir en nivells sostenibles les poblacions de tonyina i espècies afins a l’Oceà Atlàntic i al Mediterrani. La UE és membre de ple dret d’aquest organisme i exerceix un paper de primer ordre en la consecució del seu objectiu.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars