Si ho fa una dona val menys

de març 23, 2016

Quadre que durant anys es va atribuir a
Jacques-Louis David, però uns quaranta
anys més tard es va arribar a la
conclusió que l'havia pintat
 Contance Charpentier,
Uns anys més tard es va arriba a la conclusió que
en realitat era de
Marie Denise Villers.
En  el moment que es va atribuir a una dona
la valoració del quadre va caure en picat.

No només valen menys les obres pintades per
les dones, sinó que a més
tenim molt menys coneixement
d'aquestes artistes,
pel fet que són dones.

Les  declaracions fetes aquests darrers dies respecte a què haurien de cobrar les dones tenistes, m'ha fet recordar un article d'África Cabanillas Casafranca, en relació a  unes grans pintores i com el sexe marca el preu de les obres d'art. El seu article es pot resumir en el fet que mentre es creu que una obra d'art està pintada per un pintor home, té més cotització que quan després es descobreix que ha estat pintada per una dona. El quadre és el mateix, la seva qualitat és la mateixa, però el preu sofreix una gran davallada.  Això l'ha passat a més d'un museu, així que, per evitar aquesta devaluació, de vegades es manté a tot i a dret una autoria masculina, tot i que se sàpiga que el quadre el va pintar una dona, d'aquesta manera es consolida la bretxa econòmica i es nega el mateix valor per un mateix treball.

Les tenistes, com totes les dones, solen tenir menys salari que els homes per un mateix treball, pel simple fet de ser dones.

Si no va més gent a veure partits d'esportistes femenines és més aviat conseqüència de no difondre a través dels mitjans de comunicació, especialment televisió, els partits que aquestes juguen.

Han vist mai un reportatge sobre com juguen les noies del equip  femení del barça de futbol?. Juguen espectacularment bé. Però no mereixen ni cinc segons en un telenotícies.   FC Barcelona Femení

Com volen que les esportistes omplin les grades dels camps d'esport i dels estadis si no es parla de la feina que fan cada dia per poder arribar a jugar com ho fan?

Com volen que les esportistes aconsegueixin bons contractes publicitaris si no són prou conegudes perquè no es reconeix la feina que fan?

Però sobretot, com poden justificar mantenir una situació a totes llums injusta en lloc de lluitar per fer un món on es valori l'esforç, el treball i la qualitat més enllà de si se és home o dona?


NOTA: Allà on posa esportista poden posar qualsevol altre ofici o professió realitzada per una dona  i canviar els camps d'esport i els estadis pels seus corresponents llocs de feina, i veuran que el que diu la frase d'adapta perfectament. 

23 de març 2016

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars