Dia Internacional de les Dones: La igualtat vista amb ulls dels infants

de març 04, 2016


Aquest any el Dia Internacional de les Dones , a nivell internacional gira al voltant de la campanya #PledgeForParity, que significa "promesa de paritat".   Pel que fa a Catalunya , seguint amb les iniciatives propostes ja l'any passat, el centre del dia és l'equitat i la campanya s'identifica amb  #equitat8m.

Amb la celebració del dia 8 de març, són moltes les entitats, organismes i organitzacions que dediquen esforços per transmetre un missatge que arribi i impregni la societat dels valors necessaris per considerar, en aquest cas a les dones, com un ésser amb igual vàlua i drets que un home, i també s'esforcen en crear comportaments on l'equitat sigui el referent de tota actuació per afavorir la igualtat d'oportunitats i de reconeixement.    

En línia amb aquestes idees,  la Sectorial d'Igualtat de CDC a Tarragona ha preparat  i difós uns vídeos amb la participació d'uns nens i nenes que expliquen la seva visió sobre la igualtat dones - homes.  

Són uns vídeos allunyats de cap missatge polític partidista. De fet són la plasmació de com el grup d'infants que ha participat té més clar que els adults que la igualtat és un fet natural. 


En ells aquests nois i noies expliquen les seves opinions envers a sí els homes i dones han de cobrar el mateix per una mateixa feina, o quina és la seva participació en les tasques de llar i quines els agraden més, entre d'altres temes lligats al fet de la igualtat entre dones i homes. 


Tanmateix el vídeo que  millor posa en evidència que existeix esperança per la nostra societat, és  el que recull les seves explicacions sobre qui lidera el seus jocs quan juguen en grup, perquè des de  la seva alta valoració de  l'amistat, troben sempre les maneres per arribar a acords per tirar endavant els seus projectes conjunts, ja que per a ells no és tant important qui mana, sinó posar-se d'acord per gaudir del joc tots plegats. 



Paga la pena escoltar-los i entendre que ells són present i futur de la nostra societat, i que amb la seva actitud ens encoratgen a continuar creien que el reconeixement de la igualtat entre persones i les actuacions guiades per l'equitat són possibles.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars