Llorenç del Penedès: Tecnologia, creativitat i relat compartit defineixen l'exposició del 5è aniversari del CeRCCa

de juny 24, 2015

Foto: Vicenç López

Si d'una cosa es poden sentir molt cofois a Llorenç, en relació al món de l'art, és tenir un grapat d'artistes i promotors de l'art amb una vitalitat que els permet gaudir de mostres que podrien formar part d'exhibicions fetes a grans ciutats, i un cop més amb l'exposició del 5è Aniversari del CeRCCa això es torna a evidenciar.

Exposició del 5è aniversari
Malgrat la dificultat que suposa crear un relat coherent a partir de les aportacions artístiques de creadors diversos que parteixen de conceptes també diversos per a fer les seves creacions, l'exposició aconsegueix crear un ambient sense estridències, un ambient on el joc amb les teles de gasa i les projeccions arriba a donar la sensació d'un món oníric, ple d'imatges que sembles hologrames, un espai i un ambient que predisposen al visitant a entrar en el joc que li proposen els artistes.

No desvetllaré més.

Millor aprofitar que es pot visitar avui dimecres 24 de juny, divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 de juny, tots quatre dies en horari de 19 a 22 hores.

Les obres que composen l'exposició són:

Més enllà / Mès enllà
Jonathan Rattner, ( Professor assistent i assistent de Direcció de la Universitat Vanderbilt a Naschville. EUA) presenta uns diaris personals en vídeo sobre la naturalesa fragmentaria dels pensaments, la memòria o les emocions. Combina colors i sons gravats a paisatges tant de Catalunya com d'Alaska; és a la vegada una reflexió sobre el desig del viatge i la complexa tasca de definir allò que considerem i sentim com casa nostra.


A chair emerged in the space
Naz Cuguoglu (Turquia. Titulada en Psicologia i Psicologia Social a més d'escriptora especialitzada en art). La seva reflexió s'estableix entorn al que anomenem identitat, entre d'altres coses en diu que: " Per molt que ho desitgem, no ens podem desprendre d'allò que som, aquesta és la nostra condició, la nostra essència ens persegueix, és la nostra ombra. Una cadira que apareix per fer-nos sentir com a casa serà el fil conductor que ens obliga a dubtar de tot el que ens envolta". 

#SYRY
Agustina Piasentini (Argentina. Estudiant de Belles Arts). Ens planteja la unió inseparable entre l'experiència vital i l'experiència artística i com arriba a transformar la vida-art en un joc. Així, un poema esdevé un encanteri, un dibuix es torna un mapa de l'univers i unes imatges són la unió enre ésser i natura. El desenvolupament d'aquest projecte ha estat possible gràcies a l'inestimable suport d'Steven Aaron Hughes (músic, director creatiu, productor i editor).

Entaglement
Kurtis Lesick ( Professor assistent en Media Art i en Tecnologia Digital a la Universitat d'Art i Disseny  d'Alberta a Calgary.  Canadà). Ens planteja una nova mirada allò que diem espai i tems. Juga amb la teoria quàntica i a partir d'ella ens proposa que allò material existeix fora de la nostra consciència i de la nostra experiència. Tot i que arribi un punt en que no la puguem apreciar físicament, aquesta existeix i juga i es fa present en múltiples realitats.  La instal·lació està realitzada en col·laboració amb l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès i amb Jaume Domingo Mulet (reconegut cinèfil casteller vendrellenc).

Acompanyant aquestes obres realitzades pels actuals artistes residents al CeRCCa es troba una selecció de projectes de vídeo duts a terme al llarg d'aquest cinc anys per anterior residents, així a l'exposició es poden veure treballs de Oreen Cohen, Lei Han, Liliya Lifanova, Sana Ghobbels, Claire Le Clézio i Zoe Balash, Lourdes Guillen i Noemi Navarro, Kaitlyn Reinhart i Cristal Boemi.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars