Europa: Dos projectes amb participació catalana entre els finalistes dels Premis RegioStars 2015

de juny 28, 2015


La Comissió Europea ha anunciat avui els finalistes dels premis RegioStars 2015, amb els quals es recompensen els projectes regionals més innovadors i inspiradors d'Europa finançats amb els fons de la política de cohesió de la UE. Un projecte de Barcelona, Un jurat independent, presidit pel diputat del Parlament Europeu Lambert van Nistelrooij, ha triat els disset finalistes de les 143 candidatures presentades en funció de quatre criteris principals: innovació, impacte, sostenibilitat i col·laboració.
"Vull donar l'enhorabona a tots els finalistes els projectes dels quals han estat triats pel jurat; aquests projectes constitueixen per a d'altres ciutats i regions un exemple de bones pràctiques i de la mena d'inversions que ens agradaria veure proliferar‑hi en el futur. Els temes dels finalistes d'aquest any són el creixement de les pimes, l'eficiència energètica, la inclusió social i el desenvolupament urbà; tots ells comparteixen l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Ser finalista dels premis RegioStars no és només una etiqueta de qualitat; també implica un reconeixement internacional de ciutats i regions que fan polítiques innovadores i creatives amb els fons de la UE", ha declarat avui la comissària europea de Política Regional, Corina Creţu.
Els finalistes provenen de regions i ciutats de quinze Estats membres: Àustria, Bulgària, República Txeca, Dinamarca, Espanya, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Polònia, Portugal, Regne unit, Romania i Suècia.
Les quatre categories i objectius dels premis RegioStars 2015 són els següents:
·    Creixement intel·ligent: alliberar el potencial de creixement de les pimes pel que fa a l'economia digital.
·    Creixement sostenible: mobilitzar les inversions en eficiència energètica en benefici dels ciutadans i de la societat.
·    Creixement integrador: integrar en la societat les persones que estan en risc d'exclusió social.
·    CityStars: transformar les ciutats per donar solució als reptes del futur.
Els quatre guardonats s'anunciaran durant l'edició 2015 dels OPEN DAYS a Brussel·les del 12 al 15 d'octubre del 2015. La comissària Corina Creţu i el diputat del Parlament Europeu Lambert van Nistelrooij lliuraran els premis i els diplomes als projectes guanyadors durant la cerimònia que tindrà lloc el 13 d'octubre a la sala «Bozar» de Brussel·les. Els beneficiaris dels projectes també mantindran trobades amb la premsa abans i després de la cerimònia.
Els anteriors Premis RegioStars del 2014 es van atorgar a projectes emblemàtics de Paredes (nord de Portugal), Cornualla (Regne unit), País de Gal·les occidental i les valls del sud del País de Gal·les (Regne unit) i la regió polonesa de Gdynia. Les categories es van centrar en la innovació de les pimes, la bioeconomia, la creació de llocs de treball per a joves i el transport públic urbà sostenible.
Rerefons
L'objectiu dels premis RegioStars és reconèixer les bones pràctiques de desenvolupament regional i fer conèixer projectes originals i inspiradors o programes de suport que poden ser un model per a d'altres regions i d'altres gestors de projectes.
Tots els projectes triats estan cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el Fons de Cohesió, el Fons Social Europeu (FSE) o l'Instrument de Ajuda Preadhesió (IAP). Als premis anuals RegioStars s'hi poden presentar des de l'1 de gener del 2000 totes les regions de la UE que vulguin obtenir finançament per als seus projectes. Cada regió pot presentar un màxim de dos projectes per categoria.
En aquesta vuitena edició dels premis RegioStars la Comissió Europea ha rebut 143 candidatures i se n'han triat disset de finalistes.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars