In memoria d'Eleanor Roosevelt en el 69à Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

de desembre 13, 2017

By http://www.fdrlibrary.marist.edu/photos.html, Public Domain,
 https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=727689

Una visió realista del món i de les persones que no va impedir tirar endavant un projecte complex de gran vàlua pel reconeixement de la dignitat de l'ésser humà.


Eleanor Roosevelt  es va posar al capdavant del projecte de la Declaració Universal dels Drets Humans amb plena consciència tant de les dificultats que  presentava des de la vesant política com de la diversitat de realitats socials existents així com de les tendències psicològiques de les persones que podien jugar en contra d'un projecte que posava a l'ésser humà, a la seva dignitat, com a centre. Però no va renunciar a dur-lo a term.

La seva constància, la claredat d'idees, la interrelació humana que va crear dins la comissió encarregada de fer realitat la Declaració,  la capacitat de diàleg, el seu exercici pràctic de la capacitat de respecte per les persones,  van acabar per fer realitat allò que tothom donava per mort des del moment del seu naixement: un acord universal sobre els drets dels éssers humans. 

En la seva clara visió de com fer-los reals, sempre va parlar de la necessitat que cadascú de nosaltres en féssim nostres aquest drets, que els visquessin i per tant que carreguéssim amb la responsabilitat de fer valdre la seva importància, per fer-los reals; i que ho féssim amb la voluntat de fer-los reals per a totes les persones; que entre tots convertíssim els drets i les llibertats en una part inalienable de la nostra pròpia vida.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars