Inauguració de l'exposició "Viatge a Ítaca" de Roser Oter;

de desembre 16, 2017

Esguard de Dona - Exposició Viatge a Ítaca de Roser Oter
Foto: Dolors Garcia



Viatge a Ítaca al Sala Portal del Pardo és una exposició de la ceramista Roser Oter dedicada i inspirada en les cançons de Lluís Llach i en els poemes de Miquel Martí i Pol.

L'acte inaugural ha començar amb la intervenció d'Eva Serramià, Regidora de Cultura, Festes i Turisme de l'Ajuntament del Vendrell, qui s'ha congratulat de poder comptar amb una exposició d'una ceramista tan destacada com és Roser Oter. A continuació l'Alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha incidit en el fet que Roser Oter té una llarga trajectòria i una intensa relació amb el Vendrell, recordant que el proper any de nou exhibirà obra com a part dels actes derivats d'haver obtingut el segon premi en la darrera Biennal de Ceràmica del Vendrell, amb l'obra "Refugiats".
Esguard de Dona - Exposició Viatge a Ítaca de Roser Oter
D'esquerra a dreta: Martí Carnicer, Alcalde del Vendrell,
Roser Oter i Eva Serramià, Regidora de Cultura, Festes i Turisme del Vendrell.
Foto: Dolors Garcia

Per la seva part, Roser Oter s'ha estimat més convertir la seva intervenció en una expressió del seu art a través d'una "performance" dedicada a Jordi, a Oriol, a Joaquim i  a Jordi, i amb una de les seves figures més representatives l'"home ocell" com element que crida llibertat; tot presidit per un compte inacabat de dies que transcorren i que han d'apropar la data on el desig es vegi complert i d'una frase del poema"Ara mateix" de Martí i Pol: "tot està per fer i tot es possible" que va ser musicat en el seu moment per Lluís Llach.
Esguard de Dona - Exposició Viatge a Ítaca de Roser Oter
El resultat final de la performance de presentació realitzada per Roser Oter
Foto: Dolors Garcia

Tot seguit han intervingut Irene Pellejà i Anna Urpí ballant una breu variació del "Llac dels Cignes de Tchaikovski. Acte seguit han estat les germanes Cullaré: Helena (flauta); Núria (violí) i Anna (piano),  les que han interpretat les obres de LLuís Llach "Que tinguem Sort",  "Itaca",  i "Laura" moment en el qual se'ls ha unit Ruth Campanales qui ha dansat al ritme d'aquesta composició. 
Esguard de Dona - Exposició Viatge a Ítaca de Roser Oter
Núria, Helena i Anna Cullaré
Foto: Dolors garcia

Una part de les obres exhibides estan destinades a la Fundació Lluís Llach, de fet a l'entrada de la sala es troba instal•lada una urna transparent on es poden fer donatius per ajudar a la Fundació, qui treballa per millorar la vida al Senegal.
Esguard de Dona - Exposició Viatge a Ítaca de Roser Oter
Foto: Dolors Garcia

L'obra de la Roser Oter que es recull sota el títol de "Viatge a Ítaca és una mostra d'art transversal, són peces creades com a resultat de la admiració per  l'obra d'altres artistes que s'expressen a través d'altres especialitats de l'art, i d'aquesta admiració sorgeix  una creació totalment nova i original, però lligada profundament amb les que han sigut la seva referència.  Quant a la seva factura, són peces que duen el segell personal e inconfusible de la Roser Oter. En contemplar-les es impossible no copsar que  destil•len sensibilitat, fins i tot tendresa, i que són un tribut a l'obra de Martí Pol i de Lluís Llach.
Esguard de Dona - Exposició Viatge a Ítaca de Roser Oter
Un diorama amb tapa transparent impresa amb el text d'un poema de Martí i Pol
Foto: Dolors Garcia
Recordatori dels propers actes i de l'horari de l'exposició:

Visita Guiada: 

Dissabte 16 de desembre, a les 20h, es realitzarà una visita guiada a càrrec de l’artista. La visita és gratuïta però cal la reserva prèvia al c/e art@elvendrell.net i al tel. 977665684. Les places són limitades.

Horari exposició: 

De dimarts a dissabte de 17h a 20h. Dissabte i diumenge d’11h a 14h.

Dies què romandrà tancada l'exposició:

 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2017 i  1 i 6 de gener de 2018.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars