Declaració de l'Alta Representant i vicepresidenta Federica Mogherini sobre l'anunci del president dels Estats Units sobre Israel

de desembre 07, 2017



La Unió Europea expressa la seva preocupació per l'anunci del president dels Estats units sobre Jerusalem i les repercussions que aquest pot tenir en les perspectives de pau. El posicionament de la UE es manté inalterat. Les aspiracions de les dues parts han de poder ser satisfetes i cal trobar un camí a través de la negociació per resoldre l'estatus de Jerusalem com la futura capital dels dos estats.
La UE i els seus estats membres continuaran respectant el consens internacional sobre Jerusalem recollit, entre d'altres, en la resolució 478 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (UNSCR 478), també pel que fa a la ubicació de les representacions diplomàtiques fins que l'estatus final de Jerusalem s'hagi resolt.

La UE fa una crida als actors implicats de tota la regió per mostrar calma i contenció per tal de prevenir qualsevol escalada. L'objectiu ha de seguir essent crear les condicions per unes negociacions directes i significatives que pugin resoldre tots els temes sobre l'estatus final. La UE està preparada per donar suport a aquest procés i seguirà compromesa amb les dues parts i els seus socis regionals i internacionals, també dins del Quartet, per a aquest objectiu.
La UE reitera el seu compromís ferm amb la solució dels dos estats i amb les polítiques existents, tal i com s'ha establert en successives Conclusions del Consell. Una solució negociada per als dos estats, que satisfaci les aspiracions de les dues parts, és l'únic camí realista cap a la pau i la seguretat que tant els israelians com els palestins es mereixen.

Declaració i roda de premsa (Vídeo)

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars