Europa: Sis Milions d'Euros per a 8 pimes catalanes i una de les Illes Balears

de desembre 19, 2017

Dotació per a a comercialitzar el seus productes innovadors

·         En total destinarà 114 milions d'euros de l'SME Instrument a 262 petites empreses de tot Europa 
16 Pimes de l'Estat Espanyol han estat seleccionades a la fase II. (Veure la llista completa al peu de l'annex) 


Brussel·les/Barcelona , 19 de desembre de 2017
Un total de 262 petites i mitjanes empreses han estat seleccionades per rebre finançament durant el desplegament de la fase 2 de l’instrument dedicat específicament a les pimes del programa Horitzó 2020. En total, l’import que s’ha concedit a les empreses durant les dues fases del programa haurà estat, doncs, de 114 237 milions d’euros. Amb aquest finançament les empreses hauran pogut finançar activitats relacionades amb la innovació, des d’estudis de viabilitat dels seus productes fins a la seva comercialització. Entre totes les empreses seleccionades n'hi ha 8 de catalanes i una de les Illes Balears que en total han rebut al voltant de  6.252.000 euros. (podeu veure un resum de les empreses a l'annex)


Finançament a 69 empreses perquè millorin la seva capacitat d’innovació
Durant la fase 2 de l’instrument dedicat específicament a les pimes del programa Horitzó 2020 s’ha triat finançar 69 petites i mitjanes empreses de 22 països. L’import total, que es repartirà entre les pimes perquè duguin a terme 62 projectes, puja 104 587 milions d’euros. Durant aquesta fase de l’instrument dedicat a les pimes cada projecte rebrà un màxim de 2,5 milions d’euros (5 milions si es tracta d’un projecte de salut) per finançar activitats d’innovació com ara experiments, proves, creació de projectes pilot o comercialització a gran escala. Les empreses seleccionades també rebran dotze dies d’assessorament i serveis gratuïts d’acceleració empresarial.
La tria de 16 pimes espanyoles ha estat la més nombrosa; darrere hi van 11 empreses italianes, 6 de sueques i 5 d’alemanyes. La majoria dels projectes es concentren en l’àmbit del transport (9), l’energia (9) i les TIC (8).

Finançament a 193 empreses perquè puguin fer estudis de viabilitat
Durant la fase 1 de l’instrument dedicat específicament a les pimes del programa Horitzó 2020 s’ha triat finançar 193 pimes innovadores de 28 països. L’import total, que es repartirà entre les pimes perquè duguin a terme 193 projectes, puja 9,65 milions d’euros. Durant aquesta fase de l’instrument dedicat a les pimes cada projecte rebrà un import únic de 50 000 euros per dur a terme estudis de viabilitat. A més, les empreses també rebran tres dies d’assessorament i serveis gratuïts d’acceleració empresarial.

La tria de 27 pimes espanyoles ha estat la més nombrosa; darrere hi van 26 d’italianes i 22 de suïsses. La majoria dels projectes se centren en l’àmbit de les TIC (37), de l’energia (35) i del transport (28).

El 18 d’octubre del 2017 la Comissió Europea havia rebut 2 123 propostes de projectes corresponents a la fase 2 i el 9 de novembre del 2017 2 596 corresponents a la fase 1. D’ençà que es va engegar el programa l’1 de gener del 2014 s’ha triat finançar 843 pimes durant la fase 2 i 2 616 durant la fase 1. En el centre de dades de l’instrument dedicat específicament a les pimes trobareu un mapa interactiu amb tots els projectes.


Oportunitats que ofereix el projecte pilot del Consell europeu de la innovació
L’instrument dedicat específicament a les pimes s’inscriu en el marc del projecte pilot del Consell europeu de la innovació, que finança pimes innovadores i capdavanteres tot oferint-los possibilitats de finançament i serveis d’acceleració empresarial. El principal objectiu del projecte pilot del Consell europeu de la innovació és fomentar aquelles innovacions més radicals que creïn mercats, millorin la productivitat i la competitivitat internacional, generin feina i permetin atènyer un nivell de vida més alt.
Les dates límit per presentar projectes que compleixin els criteris del projecte pilot del Consell europeu de la innovació són el 10 de gener del 2018 en el cas de la fase 2 i el 8 de febrer en el cas de la fase 1. Els principals canvis que introdueix el projecte pilot del Consell europeu de la innovació tenen a veure amb les innovacions creadores de mercats i les millores dels processos d’avaluació. A partir d’ara la selecció es farà totalment de baix a dalt; això vol dir que s’hi poden presentar petites empreses innovadores de tots els sectors. Els projectes que demanin finançament corresponent a la fase 2 hauran de sotmetre les seves idees a un jurat especialitzat en innovació.




Annex

Empreses catalanes seleccionades per a la fase 1

Empresa
Ciutat
Resum del projecte
Contributió de la UE
Pàgina web
AD TELECOM SL
Badalona/Barcelona
El sistema DANTE, proposat per l'empresa AD Telecom és un mètode avançat per detectar un incendi forestal i informar-ne en qüestió de segons. Proporciona les coordenades geogràfiques exactes del punt on s'ha iniciat el foc i de la seva evolució en temps real.

50.000 €

ELECTROSISTEMAS BACH, S.A.
Santa Perpètua de Mogoda
Electrans proposa una solució per estandarditzar i modernitzar la senyalització ferroviària i fer-la més eficient. Es basa en senyals LED d'alta qualitat i capaces de mostrar qualsevol tipus de llum o missatge i d'un software que supervisa i controla les senyals que es mostren. Aquesta solució permet reduir dràsticament els costos de les companyies ferroviàries i millorar el control del tràfic ferroviari.


              

50.000 €


ONALABS INNO-HUB SL
Barcelona
Onalabs Healthcare ha desenvolupat un sistema adreçat als nadons prematurs que pateixen  cardiopaties congènites. Aquests pacients necessiten estar sota cures intensives i se'ls han de fer extraccions de sang per mesurar quatre biomarcadors  (àcid làctic, pH,Co2 I Glucosa). Una pràctica que, a més de dolorosa, pot ser perillosa per als nadons. La solució proposada per Onalabs no requereix extracció de sang per mesurar aquests quatre paràmetres sinó que consisteix en una anàlisi de suor

50.000 €
zzTHERMAL RECYCLING OF COMPOSITES, S.L.
Sant Andreu de la Barca
L'empresa es dedica al reciclatge, producció d'energia i construcció de prototips per a la recuperació de materials a través de noves tecnologies disruptives
50.000 €




Empresa de les Illes Balears seleccionada per a la fase 1
Empresa
Ciutat
Proposal Abstract
Contribution
Website
APPLOADING SL
Palma de Mallorca

Clinicover és una eina multi plataforma desenvolupada per Apploading per a la creació i gestió d'estudis clínics en ciències de la salut i comportament humà. Aquesta solució ha de permetre promoure la recerca biomèdica tant en el sector públic com privat tot aportant un sistema versàtil i adequat a la normativa que permet reduir costos i temps a l'hora de gestionar les dades necessàries per un estudi clínic.

            50.000 €














 Empreses catalanes seleccionades per a la fase 2

Empresa
Ciutat
Resum
Contribució  de la UE
Web
Airplane Solutions S.L.
Barcelona
SHOGANAI, la solució dissenyada per l'empresa Airplane solutions, consisteix en un sistema de hardware que es pot instal·lar en els avions i controlar per primera els seus costos operacionals en temps real, permetent, així, un gran estalvi per a les companyies aèries.

           2.227.837 €


Submer Technologies, SL
Barcelona
Els centres de dades consumeixen el 3% de l'electricitat mundial i generen el 2% de les emissions de CO2
Submer ha desenvolupat una tecnologia de refrigeració de computació per immersió (
immersion cooling) que estalvia el 45% de l'electricitat i el 75% de l'espai als centres de dades
               
     1.337.305,38 € 


UBIKWA SYSTEMS SLU
Girona
INSYLO és un sistema que combina hardware i software i  que permet controlar de manera eficient els nivells d'stock d'alimentació que hi ha als sitges de les granges


      1.005.113,38 € 

JUST GLOBAL COMMUN. & INT. MARKETING SL
Lleida
L'empresa Just Global ha desenvolupat un producte per a la regulació del creixement de les fruites i verdures menys perjudicial per a la salut i el medi ambient que el que s'utilitza actualment.  

  
1.508.488,63 €    







































































Total Empreses Estat Espanyol amb suport Horizon 2020 SME Instrument (Octubre 2017)

MALAGA 
MESUREX AERONAUTICS DIVISION SL 
A3R 
Air-To-Air Automatic Refuelling 
18/10/2017 
Small business innovation research for Transport and Smart Cities Mobility 


Madrid 
DEFENSYA INGENIERIA INTERNACIONAL SL 
A3R 
Air-To-Air Automatic Refuelling 
18/10/2017 
Small business innovation research for Transport and Smart Cities Mobility 


DONOSTIA 
BUNT PLANET SL 
AccuWater 
High accuracy water leakage and apparent loss detection 
18/10/2017 
Boosting the potential of small businesses in the areas of climate action, environment, resource efficiency and raw materials 


San Sebastian 
HWS CONCRETE TOWERS, SL 
AIRCRANE 
New Concrete-Towers Assembly system for taller Wind Turbines. 
18/10/2017 
Stimulating the innovation potential of SMEs for a low carbon and efficient energy system 


ALTEA (ALICANTE) 
AQUASONIC SL 
AQUASONIC DIESEL FUEL EFFICENCY AND EMISSION S REDUCTION SYSTEM FOR THE MARITIME AND ROAD TRANSPORT INDUSTRIES 
18/10/2017 
Small business innovation research for Transport and Smart Cities Mobility


ELCHE 
PAYLOAD AEROSPACE SL 
ARION 
Reusable launch vehicle for small payloads 
18/10/2017
Engaging SMEs in space research and developmentn 


MADRID 
QUALITYFRY SL 
FC-Unlimited Eco-efficient and Healthy Commercial Deep Fryer 
18/10/2017 
Stimulating the innovation potential of SMEs for sustainable and competitive agriculture, forestry, agri-food and bio-based sectors 

ELGOIBAR 
AVS ADDED VALUE INDUSTRIAL ENGINEERING SOLUTIONS SLU 
HEART 
HIGH HEAT REJECTION THERMAL CONTROL SYSTEM 
18/10/2017 
Engaging SMEs in space research and development 


SAN PEDRO DEL PINATAR 
CUBI-PLAYA SL 
ICE2LAST 
Innovative technology based on the integration of natural substances in ice to improve animal welfare and extend shelf-life of farmed fish 
18/10/2017 
Supporting SMEs efforts for the development - deployment and market replication of innovative solutions for blue growth 


Girona 
UBIKWA SYSTEMS SLU 
INSYLO 
Disruptive IoT solution for optimising the animal feed supply chain 
18/10/2017 
Stimulating the innovation potential of SMEs for sustainable and competitive agriculture, forestry, agri-food and bio-based sectors

ZARAGOZA 
EBERS MEDICAL TECHNOLOGY SL 
NORMOPERF 
Normothermic Perfusion Device for Renal and Hepatic Preservation and Viability Assessment 
18/10/2017 
Supporting innovative SMEs in the healthcare biotechnology sector

ONATI 
ULMA EMBEDDED SOLUTIONS S COOP 
RETINAL 
Retinal imaging prevention and early detection of chronic diseases 
18/10/2017 
Open Disruptive Innovation Scheme 

Lleida 
JUST GLOBAL COMMUN. & INT. MARKETING SL 
Safer ACC 
ACC – An efficient harmless Plant Growth Regulator for fruit/vegetables RIPENING 
18/10/2017 
Boosting the potential of small businesses in the areas of climate action, environment, resource efficiency and raw materials 

Barcelona 
Airplane Solutions S.L. 
SHOGANAI 
World´s first real-time solution for controlling airplane operating costs 
18/10/2017 
Small business innovation research for Transport and Smart Cities Mobility 

Barcelona 
Submer Technologies, SL 
www.submer.com 
Submer 
Highly Efficient, Eco-friendly Immersion Cooling for Data Centres 
18/10/2017 
Stimulating the innovation potential of SMEs for a low carbon and efficient energy system

ZARAGOZA 
ZEULAB SL 
TEST4ALL 
ANTIBIOTICS CONTROL FOR ALL 18/10/2017 Stimulating the innovation potential of SMEs for sustainable and competitive agriculture, forestry, agri-food and bio-based sectors 













You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars