Les institucions europees presenten una ruta fotogràfica per Barcelona per commemorar els 30 anys a la Unió Europea

de setembre 22, 2016


Barcelona, 22 de setembre de 2016
 
Edicifi del Poblenou
que alberga avui el Campus Poblenou
de la Universita Pompeu Fabra
En comunicat de premsa la ComissióEuropea i el Parlament Europeu han informat d'aquest acte commemoratiu.  
· 

        A través de les imatges els ciutadans podran descobrir com ha canviat la seva ciutat des que Espanya va entrar a formar part de l'aleshores Comunitat Econòmica Europea





En el marc de les activitats dissenyades per commemorar els 30 anys de la incorporació d'Espanya a la UE, les representacions de les institucions europees a Madrid i Barcelona han posat en marxa una exposició en la qual els ciutadans podran descobrir com eren alguns dels edificis o espais més representatius de Barcelona i de Madrid en els anys 80 i com han canviat gràcies a l'adhesió al projecte europeu. L'exposició està en marxa a Barcelona i Madrid des d'aquesta setmana i s'allargarà fins el proper 7 de novembre.
Els espais a Barcelona i a Madrid
A Barcelona, els ciutadans podran conèixer l'abans i el després del Recinte Modernista de Sant Pau, l'ús de la moneda en els mercats de Sarrià, la Llibertat, la Concepció i Santa Caterina; el Teatre Nacional de Catalunya, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, el campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra i l'Estació de Barcelona-Sants.
Pel que fa a Madrid, la ruta té vuit parades: l'estació Puerta de Atocha, el Teatre  Ferrán Gómez, el Palacio de Cibeles,  la Terminal 2 de l'Aeroport  Adolfo Suárez - Madrid Barajas, el Centre Cultural Conde Duque, l'estació Príncipe Pío del Metro de Madrid, el Museu del Ferrocarril i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria-ICAI.
Compartir-ho a les xarxes socials
La campanya #ComHemCanviat neix per compartir amb els ciutadans els canvis que hem viscut des que l'any 1986 vam entrar a formar part del projecte europeu. A la web www.comohemoscambiado.com s'hi recullen més de 400 imatges dels anys 80, fotografies que han enviat els usuaris per compartir amb la resta de ciutadans com era la seva vida fa 30 anys i com ha canviat des d'aleshores. Ara invitem a totes aquelles persones que passegin, treballin o visquin a prop dels equipaments que formen part de la 'ruta fotogràfica' a fer-s'hi una selfie i compartir-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #ComHemCanviat.

Descripció dels espais escollits a Barcelona


Recinte Modernista de Sant Pau
Projectat per l'arquitecte Domènech i Montaner, un dels principals representants del modernisme català, el Recinte Modernista de Sant Pau fou catalogat com a Monument Històric Artístic l'any 1978, i el 1998, va ser declarat  Patrimoni Mundial per la UNESCO. Ha rebut fons del Programa de Desenvolupament Regional FEDER 2007-2013 de la Unió Europea per a la seva rehabilitació. Avui és seu d'institucions referents en els àmbits de sostenibilitat, salut i educació, entitats que desenvolupen programes que aporten solucions per als reptes actuals.
Mercats de Barcelona
El Mercat de Sarrià, el de la Llibertat, la Concepció i el de Santa Caterina formen part de la ruta fotogràfica. Fa 30 anys en tots aquests mercats es pagava amb pessetes però l'any 2001 van ser substituïdes per l'euro. La moneda única és un dels grans avantatges de pertànyer a la Unió Europea i actualment gairebé 340 milions d'habitants gaudeixen dels seus avantatges. Els mercats van viure de ben a prop aquest canvi.
A més a més, també són testimonis d'altres polítiques europees com ara la Política Agrària Comuna, de la qual Espanya n'és un dels principals beneficiaris, una política que posa l'accent en la producció local, que vol fomentar la competitivitat, el respecte pel medi ambient i el desenvolupament del turisme rural.
En alguns dels mercats de la ruta fotogràfica com ara el Mercat de la Concepció ha creat una plataforma que ofereix als consumidor poder pagar les seves compres online, una nova forma de comprar que no ha estat pas ignorada per la Unió Europea, que vetlla per protegir la seguretat de tots els consumidors i treballa per a millorar la seva privacitat i facilitar a les empreses el salt a l'economia digital.
Universitat Pompeu Fabra
El campus del Poblenou de la  Universitat Pompeu Fabra on s'hi imparteixen entre d'altres els estudis de periodisme, comunicació audiovisual o traducció ha rebut fons europeus per a la seva rehabilitació.
Estació de Barcelona Sants
Com ha canviat viatjar en tren! En només dues hores i mitja pots estar a Madrid, i en poc més de sis hores pots arribar a París. La xarxa d'alta velocitat Madrid-Barcelona-Frontera francesa s'ha finançat, en bona part, gràcies als fons europeus. A més a més, Espanya ha contribuït a que Europa sigui la major destinació receptora de turistes del món i l'entrada a la Unió Europea va significar una clara millora de les seves xifres: des de la seva integració i amb l'ajuda de l'Espai Schengen, s'ha duplicat el nombre de turistes estrangers.
Teatre Nacional de Catalunya
Josep Acebillo
Jordi Parpal
Max Cahner
Josep Maria Flotats
Ricardo Bofill
en una visita als terrenys
on després es va construir el Teatre Nacional de Catalunya

A finals dels anys 80 el TNC era només un projecte. En aquella època, els seus responsables, Josep Acebillo, Jordi Parpal, Max Cahner, Josep Maria Flotats i en Ricardo Bofill, miraven el projecte de l'edifici que es convertiria en un referent de la cultura de Barcelona. Avui és una de les entitats culturals més importants de la Ciutat i una mostra inqüestionable de la riquesa cultural del nostre país. El TNC va rebre fons europeus per a la seva construcció
Gran Teatre del Liceu
Des de 1847, el Gran Teatre del Liceu ha estat escenari d'obres interpretades per cantants d'òpera reconeguts arreu del món. En les darreres tres dècades, des de que Espanya va entrar a la Unió Europea, el Gran Teatre del Liceu ha rebut fons del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per desenvolupar projectes d'ocupació i de difusió cultural, una tasca que té com a objectiu promoure i potenciar l'activitat operística i musical de tota Catalunya.
Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona
El Part de Recerca Biomèdica de Barcelona és un dels molts centres de recerca que ha rebut fons europeus. El programa Horitzó 2020 de la Unió Europea destinarà 80.000 milions d'euros a Recerca i Desenvolupament del 2014 al 2020 amb l'objectiu de fomentar la recerca a Europa i ajudar els nostres investigadors a dur a terme els seus projectes.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars