Diada Mundial per a la Prevenció del Suïcidi 2016

de setembre 09, 2016


Demà dia 10 de setembre és el Dia Internacional per a Prevenir el Suïcidi, és un dia on l'esperança ha d'arribar més que mai a les persones que es troben en situació de risc, és un dia per fer-los arribar el missatge que no estan sols, que ens importen, que volem estar connectats amb ells i que volem que en formin part de la nostra vida, que la seva presència ens és valuosa.

També és un dia per donar suport als familiars de les persones que portades per la desesperació han volgut acabar amb la seva vida, perquè ells també necessiten saber que no estan sols.

Com cada any la Internacional Association for Suicide Prevention (IASP) ens convoca a tots per formar part d'aquest moviment d'esperança.

Com sempre penjar una espelma virtual a les nostres xarxes socials o posar una espelma a les 8 del vespre, al costat d'una finestra, per fer evident que aquest desig que tenim de donar suport a tothom que si sent sol i desesperat.

Tots i totes estem convidats a participar d'aquest moviment que vol portar esperança a qui pateix una sensació de soledat tan intensa que creu que ningú al món el trobarà a faltar.

Es calcular que l'any 2015 van haver  més de 55.000 persones es van suïcidar a la Unió Europea, la major part dels casos per raons de desordres psiquiàtrics.

A Catalunya funciona des de fa molts anys l'Associació de Supervivents d'una Mort per Suïcidi"   que compta amb web pròpia i amb grups d'ajuda, i que compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Centre Psicoteràpia Barcelona; i el Consorci Sanitari de Barcelona.

Fora d'aquesta entitat no consta cap altra a l'Estat espanyol.

Si existeix una publicació de l'any 2014, de la OMS (Organització Mundial de la Salut),  disponible en anglès, que recull tota la informació sobre la importància de considerar la prevenció del suïcidi com a un imperatiu global (enllaç)

A Europa la llista de Centres de Crisi registrats a la  IASP el trobareu en el següent enllaç.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars