Barcelona acull una conferència internacional per impulsar l'economia blava sostenible al Mediterrani occidental

de febrer 01, 2017


La UpM i la Comissió Europea organitzen una trobada amb la participació de representants d'una desena de països de l'arc mediterrani, organitzacions internacionals, acadèmics i experts  

Més de 200 participants i una setantena de ponents de països del Mediterrani occidental (Algèria, Espanya, França, Itàlia, Líbia, Malta, el Marroc, Mauritània, Portugal i Tunísia) es reuniran demà a Barcelona per debatre cóm es pot impulsar el creixement sostenible del sector marítim. La trobada, organitzada per la Secretaria General de la Unió per la Mediterrània (UpM) i la Comissió Europea, compta amb la participació de representants governamentals, acadèmics i experts en 'economia blava'.
La conferència abordarà la necessitat de promoure un creixement sostenible que permeti crear llocs de treballs i impulsar les inversions en les àrees d'activitat lligades al Mediterrani, com ara el transport i els sistemes portuaris, la pesca i els recursos marins i les energies renovables.

Los mares y los océanos son una pieza clave en el desarrollo económico y tienen un gran potencial para la innovación y el crecimiento. Por este motivo la Comisión Europea ha adoptado una estrategia a largo plazo para apoyar el crecimiento sostenible en el sector marítimo.
La economía azul –economía sostenible relacionada con el sector marítimo- representa cerca de 5,4 millones de puestos de trabajo en la UE y genera un PIB de cerca de 500 millones de euros al año.

Economia blava
Els mars i els oceans són una peça clau del desenvolupament econòmic i tenen un gran potencial per a la innovació i el creixement. Per això, la Comissió Europea ha adoptat una estratègia a llarg termini per donar suport al creixement sostenible en el sector marítim.
L’economia blava –economia sostenible relacionada amb el sector marítim- representa al voltant de 5,4 milions de llocs de feina a la UE i genera un PIB de prop de 500 mil milions d’euros l'any.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars