La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe anuncien els cinc finalistes del premi d'Arquitectura Contemporània de la UE

de febrer 15, 2017

Barcelona, 15 de febrer de 2017


La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han anunciat aquest dimecres les cinc obres que competiran pel Premi d’Arquitectura Contemporània – Premi Mies van der Rohe 2017. El president del jurat, Stephen Bates; i el coordinador del premi, Ivan Blasi, han desvelat els finalistes en una roda de premsa que ha tingut lloc al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. Per primera vegada les cinc obres finalistes estaran obertes al públic.

El premi Mies Van der Rohe d'arquitectura contemporània es convoca de manera biennal i té, entre d'altres, l'objectiu de reconèixer l'excel·lència arquitectònica a Europa i posar de manifest el model de ciutat europea sostenible i intel·ligent.



Obres finalistes

Foto Stijn Spoelstra. Obra deFlat Kleiburg  a Amsterdam -Països Baixos
Foto Stijn Spoelstra 


deFlat Kleiburg, Amsterdam, Països Baixos
Despatx: NL Architects XVW architectuur, Amsterdam
Autors: Walter van Dijk (Països Baixos) i Xander Vermeulen Windsant (Països Baixos)


Foto: Paul Riddle. Obra Ely Court a Londres - Regnee Unit
Foto: Paul Riddle. 


Ely Court, Londres, el Regne Unit
Despatx: Alison Brooks Architects, Londres
Autors: Alison Brooks (el Regne Unit )

 
Foto: Anders Sune Berg. Obra Kannkkegarde a Dinamarca
Foto: Anders Sune Berg


Kannikegården, Ribe, Dinamarca
Despatx: Lundgaard &Tranberg Architects, Copenhagen
Autors: LeneTranberg (Dinamarca) and Boje Lundgaard (Dinamarca)

 
Foto: Juliusz Sokoloski. Obra Katyn Museum a Varsòvia - Polònia
Foto: Juliusz Sokoloski.

Katyn Museum, Varsòvia, Polònia
Despatx: BBGK Architekci, Varsòvia
Autors:Jan Belina-Brzozowski (Polònia) i Konrad Grabowiecki (Polònia)


 Foto: Kevin Dolmaire. Obra Rivesaltes Memorial Museum a Rivestaltes -Ribesaltes, França
Foto: Kevin Dolmaire.


Rivesaltes Memorial Museum, Rivesaltes/Ribesaltes, França
Despatx: Rudy Ricciotti, Bandol
Autor:Rudy Ricciotti (França)




Stephen Bates, arquitecte i president del jurat ha evocat les paraules de Peter Smithson "les coses han de ser ordinàries i heroiques al mateix tems" i ha afirmat: "estàvem buscant quelcom d'un lirisme no manifest, ordinari però ple de potencial"

Malgorzata Omilanowska, historiadora de l’art, exministra de Cultura de Polònia i membre del jurat ha subratllat: "l’habitatge social, la memòria i les noves construccions en els centres històrics han estat importants per al jurat. Les obres finalistes mostren les problemàtiques del nostre temps: el que ha succeït durant el darrer any revela el problema del populisme i la manca de memòria. Aquests 5 projectes posen de manifest el problema a què ens enfrontem com a ciutadans, no només com a especialistes en arquitectura, sinó com a membres de la  societat actual"

Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe, subratlla: "la selecció del jurat consolida el Premi d’arquitectura contemporània de la Unió Europea -Premi Mies van der Rohe com a element estratègic per promoure la recerca, el debat i la difusió de l’arquitectura contemporània europea. Temes com l’habitatge col·lectiu, la complexitat de la ciutat europea - alhora contemporània i històrica - i la capacitat de l’arquitectura per a crear espais simbòlics ens permeten ampliar el debat sobre les obres finalistes més enllà dels circuits arquitectònics, perquè responen a inquietuds de la societat europea actual"



Propers passos

Demà, 16 de febrer, Anna Ramos, Hughes Becquart, de la direcció general d'Educació i Cultura de la Comissió Europea; i  Matevž Čelik, director del Museu d’Arquitectura i Disseny (MAO) presentaran els 5 finalistes a Ljubljana en el marc de la inauguració de la Future Architecture Platform Conference organitzada pel MAO. Anna Ramos també presentarà l’ATLAS que il·lustra el panorama de totes les edicions prèvies de l’EU Mies Award.


El 16 de maig el nom dels guanyadors del Premi 2017 seran anunciats en un acte especial a Brussel·les.

La cerimònia del Premi tindrà lloc el 26 de maig de 2017 al Pavelló Mies van der Rohe a Barcelona.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars