Les institucions europees a Barcelona organitzen el 10è Concurs d'articles sobre la Unió Europea

de febrer 09, 2017

Cartell Concurs Pediodístic per a joves universitaris que estiguin estudiant o per aquells que hagin acabat la carrera en els darrers 5 anys i no siguin major de 30 anys

Enguany el tema del concurs serà el 30è aniversari del programa Erasmus

El certamen s’adreça a estudiants universitaris o recent graduats. Els autors dels textos guanyadors participaran en un viatge de periodistes a Brussel·les

La Representació de la Comissió Europea i l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona han convocat avui la 10a edició del Concurs d'articles sobre la Unió Europea, un certamen que s'adreça a estudiants universitaris i joves llicenciats de fins a 30 anys i que s'organitza en col·laboració amb l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i el diari El Punt-Avui. Els participants hauran de presentar un article sobre el programa Erasmus de la Unió Europea que enguany celebra el seu 30è aniversari.

El concurs té l'objectiu de reforçar l'interès i el coneixement dels futurs professionals de la informació en el procés de construcció europea i les polítiques i institucions comunitàries. El premi és la participació en un seminari de periodistes a Brussel·les, un viatge que ofereix als guanyadors l'oportunitat d'acostar-se al dia a dia de les institucions. Hi poden participar joves de fins a 30 anys que estiguin estudiant en una universitat de la UE o que s'hagin llicenciat recentment.

Enguany els participants han d'escriure un article sobre el programa Erasmus en qualsevol de les dues categories proposades: opinió i informació. Poden presentar-se textos en català, castellà, anglès i francès; i en qualsevol gènere periodístic (notícia, reportatge, entrevista, crònica...).

Els treballs es podran presentar fins el 19 de març del 2017 i seran valorats per un jurat format per membres de la Representació de la Comissió i el Parlament Europeu a Barcelona i periodistes especialitzats en temes comunitaris. S'atorgarà un premi per a cadascuna de les dues categories: informació i opinió.

El Concurs d'Articles sobre la Unió Europea es va organitzar per primer cop el 2007 i des de llavors ofereix als estudiants l'oportunitat de conèixer a fons les institucions de la UE i de convertir-se, per un dies, en corresponsals a Brussel·les. Des de la primera edició una vintena de joves ja han participat en visites de periodistes a la capital comunitària. Aquestes visites permeten conèixer de primera mà el dia a dia de les institucions i accedir a trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i d'altres representants de la UE.

Bases del Concurs

Dades clau del concurs


  • Adreçat tant a joves que estiguin estudiant en un centre universitari de la UE com a aquells joves de fins a 30 anys que s'hagin llicenciat o graduat en els darrers 5 anys.

  • La data límit per entregar els treballs és el 19 de març del 2017 a les 12h de la nit.

  • Es podran enviar articles informatius o d'opinió que competiran en categories diferents.

  • Els treballs s'han d'enviar a l'adreça:comm-bcn-premsa@ec.europa.eu

  • Els articles guanyadors seran publicats a El Punt Avui i els seus autors podran participar en un viatge de periodistes a Brussel·les

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars