Cicle de Conferències: "Els Jueus a Vilafranca"

de febrer 08, 2018

Dijous, 8 de febrer de 2018
a les 19.00 h (set de la tarda)
 Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès (Av. Europa, 6)
Vilafranca del Penedès


Primera Conferència
"Intervenció arqueològica a Cal Badia. Primera excavació del call jueu de Vilafranca"
a càrrec de Xavier Esteve, arqueòleg de Triade

A primers del 2017 va sorgir la notícia de la troballa d'unes restes arqueològiques trobades al patí de darrere de la ferreteria de Cal Badi, el fil que va posar en marxa aquesta cerca va ser la documentació que havien trobat Josep Bosch (Historiador especialitzat en l'època medieval - Soci de l'Institut d'Estudis Pendesencs) i Josep M. Masachs director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès, també soci de l'IEP. Aquella trobada i el call de  és la protagonista de les dues conferència.

Xavier Esteve és llicenciat en Història per la UB;  DEA  en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia (UB) i Màster en Sistemes d'Informació Geogràfica (Fundació Politècnica de Catalunya UPC).  Malgrat la seva joventut, Xavier Esteve té un currículum espectacular amb nombroses  publicacions i una llarga llista de projectes on ha desenvolupat la direcció d'investigacions, i així mateix és coordinador de la secció d'arqueologia de Tríade Serveis Culturals. A tall d'exemple ha publicat  "La muralla medieval de Vilafranca del Penedès: carrer del General Prim, 12 - 14" i de "El paisatge penedesenc i la seva antropització durant la Prehistòria recent» amb el que va obtenir el premi "Llavor de Lletres de Creació i Recerca del 2005, o  "El primer cas de trepanació prehistòrica al Penedès" escrit conjuntament amb N. Armentano, D. Nociarovà i P. Martín.  Xavier Esteve és membre de la Junta Directiva de l'Institut d'Estudis Penedesencs.


Segona conferència:
"El call a Vilafranca"  
a càrrec de Josep Maria Masachs, llicenciant en Historia (Història Medieval) per la UB,  Director de l'Arxiu Comarcal de l'Alta Penedès qui va ser una de les persones que va trobar la documentació que va posar en marxa la recerca a Cal Badia. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars