EL PROJECTE GRAFÈ, UNA DE LES INICIATIVES INSÍGNIA DE LA UE, S'EXPOSA AL MOBILIE WORLD CONGRESS

de febrer 23, 2018


El vicepresident europeu de Mercat Únic Digital, Andurs Ansip, visitarà el pavelló el dilluns vinent



La iniciativa europea Graphene Flagship torna al Congrés Mundial de Telefonia Mòbil (MWC) 2018 on s'exhibiran noves tecnologies mòbils basades en el grafè com poden ser càmeres capaces de veure objectes invisibles per a l'ull humà, filtres que generen aigua potable, bateries innovadores que es carreguen i descarreguen ràpidament, una àmplia gamma de productes electrònics flexibles, sistemes de transmissió de dades ultra ràpids o cèl·lules solars amb alta eficiència.
El pavelló comptarà amb una exposició dissenyada per donar vida a les tecnologies basades en aquest material de propietats excepcionals i amb una zona de coneixement on un grup d'experts en el camp explicaran als visitants l'estructura i propietats del grafè, els mètodes de producció i el full de ruta establert per als propers anys.
També s'oferiran demostracions interactives dins de les  àrees de Sensors i IOT, Wearables i Salut, Datacom i Energia. Organitzat pel Graphene FlagshipGraphene Flagship i comissariat per l'ICFO, amb el suport de la Comissió Europea i del GSMA, el Pavelló del Grafè ofereix un any més una foto del possible futur de les tecnologies mòbils.
El vicepresident de la Comissió Europea responsable de Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, visitarà el pavelló del Grafè, ubicat al NEXTech Hall 8.0, Stand 8.0K31 el dilluns 26 de febrer a partir de les 12h del migdia
 La recerca sobre el grafè, un material cridat a revolucionar el món de la tecnologia, està dotada amb un pressupost de 1.000 milions d'euros de la UE per a deu anys i representa una nova forma de recerca coordinada i conjunta a gran escala. L'objectiu és reunir investigadors i industrials per portar el grafè del laboratori al mercat en el període d'una dècada. El consorci central consta de més de 150 grups de recerca acadèmica i industrial de 23 països. A Catalunya, per exemple, hi participen l’Institut de Ciències Fotòniques; l’Instutut Català de Nanotecnologia o la Universitat Autònoma de Barcelona.
El Pavelló del Grafè al Mobile Wolrd Congress comptarà amb 25 expositors de tot Europa que formen part de la iniciativa europea Graphene Flagship.  
Què es podrà veure al Pavelló?
El Pavelló del Grafè oferirà una experiència immersiva en el món de la innovació del grafè. S'han distribuït les tecnologies en quatre àrees diferents: Datacom, Sensors i IOT, Wearables i Salut, i Energia. Aquestes àrees inclouran:

·         Comunicacions de dades (Datacom): es podrà veure com fotodetectors i moduladors basats en el grafè reben i transmeten dades òptiques a la velocitat més ràpida aconseguida fins ara. Aquesta velocitat genera fluxos de dades ultra ràpids amb ample de banda extrem que són essencials per a un futur basat en 5G.
·         Sensors i IOT: s'exhibirà una càmera de grafè d'espectre-ampli desenvolupada per l’ICFO (Barcelona) que pot veure objectes que són invisibles per a l'ull humà. Mitjançant l'ús de fotodetectors sensibles basats en grafè, la càmera pot detectar llum ultraviolada, visible i infraroja que permet obtenir imatges d'espectre ampli. Aquesta tecnologia pot tenir  implicacions en el control de qualitat alimentària i en els sistemes d'imatge per a vehicles autònoms. També s'exhibeix un producte llançat recentment per Emberion (Finlàndia) capaç de detectar en un sol píxel amb fotodetectors basats en grafè per llum infraroja d'ona visible a ona curta. És ideal per a solucions sensibles d'espectrometria, detecció de gasos i solucions d'anàlisi per a material portàtil.
·         Wearables and Health: L’ICN2 (Barcelona), en col·laboració amb el projecte BrainCom, està desenvolupant una interfície neuronal flexible basada en grafè que registra els senyals dels centres de la parla en la superfície del cervell. Aquests implants seran poc invasius i són més adequats per a la integració en comparació a la tecnologia actual gràcies a la flexibilitat del grafè i les seves propietats electròniques intrínseques. També s'exhibiran sabates intel·ligents fetes amb grafè que proporciona el monitoratge de la pressió en calçat esportiu per augmentar el rendiment. D'altra banda, també s'exposa un calçat comercialment disponible que és més còmode a causa de les propietats millorades de transferència de calor.
·         Energia: es podran veure supercondensadors i bateries de grafè que es poden imprimir, tenen alta densitat d’energia i es carreguen i descarreguen fàcilment. D'aquesta manera,  tenen el potencial de ser utilitzats en dispositius mòbils i aconseguir que l’alta potència sigui més portàtil.

Altres esdeveniments relacionats amb al Grafè
D'altra banda, el dimecres 28 de febrer hi haurà un esdeveniment en paral·lel amb el nom de'Meeting Graphene', que comptarà amb xerrades de líders industrials i acadèmics claus en el sector, inclosa una presentació del Premi Nobel, el Prof. Konstantin Novoselov, qui il·lustrarà el potencial del grafè en l'ecosistema mòbil.
Enllaç a Meeting Graphene: http://graphene-flagship.eu/MEETgraphene
L'esdeveniment és gratuït pels assistents al MWC2018. Degut a l’aforament limitat de la sala, es demana si us plau registrar-se mitjançant l’enllaç http://bit.ly/2CElGt1
Per segon any, el grafè també ocuparà un lloc destacat al Youth Mobile Festival (Yomo)que se celebra com a part del Mobile World Congress. Aquest esdeveniment reunirà a més de 15.000 joves (d'entre 8 i 18 anys) i educadors de tota la regió per experimentar amb ciència i tecnologia a través d'exhibicions interactives, tallers i espectacles teatrals. Al Yomo, els estudiants podran visitar el Racó del Grafè (Graphene Corner), on podran interactuar amb el grafè d'una manera divertida i interessant, mitjançant experiències com, per exemple, el convertir grafit en grafè, fer una pantalla tàctil de grafè i experimentar amb els fotodetectors de grafè. El Racó del Grafè està organitzat per l’ICFO, amb el suport de la companyia italiana Graphene-XT, el Graphene Flagship, la Comissió Europea i la GSM

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars