Conferència "Aproximacio a la figura de Pere Alegret en el centenari de la seva mort"

de febrer 05, 2018

Esguard de Dona - Conferència de Joan Solé Bordes - Aproximació a Pere Alegret

Dimart, 6 de febrer de 2018
A les 19.00 h (set de la tarda)
Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta
Vilafranca del Penedès
A càrrec de Joan Solé Bordes, historiador i filòleg, membre de l'Institut d'Estudis Penedesencs.


Pere Alegret va ser un impressor i un intel·lectual que va viure a Vilafranca a finals del segle XIX i prinicipis del segle XX.

El conferenciant: 
Joan Solé Bordes, va ser un dels fundadors de l'Institut d'Estudis Penedesencs. La seva trajectòria com a historiador va merèixer el Premi Recercat 2015, atorgat per l'Institut Ramon Muntaner  (IRMU - Fundació Privada dels Centres d'Estudis de Parla Catalana)
Joan Solé Bordes és llicenciat en Filologia Catalana i Filologia Hispànica, i és un reconegut investigador que ha publicat diversos estudis històrics centrats en els aspectes culturals i socials del Penedès de finals del segle XIX i principi del segle XX, en aquest sentit podem destacar "Petita història de Vilafranca del Penedès",  (Editorial Mediterrània - 2013), un llibre pensat per apropar la història als infants, i que va ser il•lustrat per Pilarín Bayés. També a publicat: "Aquella Festa Major Vilafranquina" conjuntament  amb Joan Bosch i Plana (Vilatana - 1999); "El llibre de les catànies i les coques de Vilafranca. Postres i llepolies del Penedès" conjuntament amb Joan Cercó i Rimbau (Cossetània - 2009);  "La Família Vidal-Verdaguer. De proveïdors de l'exèrcit a hisendats: Riqueses i misèries d'una família burgesa al Penedès del Tombant dels segles XVIII i XIX, conjuntament amb Ramon Arnabat i Mata (Andana -  2008); "El Baixador del ferrocarril de Lavern Subirats. 50 Anys d'història: 25/03/1958 - 25/03/2008" conjuntament amb Joan Montserrat Montsant (Institut d'Estudis Penedesencs - IEP); "25 Sortides a peu pel Penedès" (Institut d'Estudis Penedesencs - IEP- 2003);  "El ferrocarril al Penedès, més d'un segle de patrimoni", conjuntament amb Joan Montserrat Montsant (Institut d'Estudis Penedesencs- IEP ); "Del ball de moros i cristians al Penedès" conjuntament amb Xavier Bayer González i Joan Bosch Planas (Vilatana - 1998); "Un mar d'històries: Sant Quintí de Mediona" (Mediterrània - 2014); "Albert Virella i Bloda" (El cep i la Nansa - 1999).

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars