Cal que Europa lideri el camí cap al 5G

de febrer 26, 2018


Mariya Gabriel
Reference: P-036350 



Andrus Ansip, vispresident d'Agenda Digital; i Mariya Gabriel, comissària d'Economia i Societat digital participen al congrés de telefonia mòbil a Barcelona



La Comissió Europea ha tornat a ser present en l'edició d'enguany del Mobile World Congress. El vicepresident d'Agenda Digital, Andrus Ansip,  ha aprofitat la seva participació en la sessió "Supporting the transition to 5G"  per posar de manifest la necessitat que té Europa d'avançar en la gestió de l'espectre com a únic camí per liderar la transició cap al 5G. Ansip ha remarcat la importància de la coordinació entre els estats membres"les xarxes 5G no poden ser només nacionals, els països de la UE han de treballar conjuntament per coordinar tres punts clau de la gestió de l'espectre: el calendari, la duració de les llicències i la cobertura". El vicepresident ha fet una crida als governs europeus i a les empreses per treballar de manera coordinada i garantir que no es repeteixen els errors que hi va haver amb el desplegament del 4G, que van fer que Europa quedés enrere respecte d'altres regions del món.

El vicepresident també ha fet un discurs sobre la neutralitat de la xarxa i la internet oberta, i s'ha mostrat fermament partidari de garantir una internet per a tothom, sense discriminacions. "Crec que tothom ha de tenir dret a accedir a una internet oberta, on tot el trànsit s'ha de tractar en principi de manera equitativa. La legislació europea protegeix aquests principis des de fa prop de dos anys. Tenint en compte que fins ara la nostra experiència és positiva, continuarem protegint i defensant la neutralitat d'internet i una internet oberta a Europa. Aquestes normes garanteixen que hi ha lloc per a tothom, per a la innovació i l'experimentació. Hi ha lloc per a serveis especialitzats que inclouen una certa qualitat, quan és necessari. Però això no pot ser a expenses de la resta d'usuaris d'internet. No vull una autopista digital per uns quants privilegiats mentre els altres fan servir un carril lent digital. L'accés a internet és un dret bàsic. I ho ha de seguir essent per a tothom. Sense discriminacions", ha assegurat el vicepresident. Trobareu el seu discurs complet en aquest enllaç 


Durant la seva primera jornada al Mobile World Congress, el vicepresident europeu també ha visitat el pavelló del Grafè on ha pogut conèixer els principals avanços que està permetent la recerca europea d'aquest material.  

Per la seva banda, la comissària d'Economia i Societat Digitals, Mariya Gabriel, que ha estat per primera vegada al Mobile World Congressha tingut l'oportunitat de reunir-se amb representants de la indústria com  Tim Hotteges  el CEO de Deutsche TelekomJohan Dennelind, CEO de Telia, o amb Mats Granryd, director general del GSMA.


Demà, dimarts 27 de febrer, el vicepresident Andrus Ansip visitarà el Barcelona Supercomputing Center. Aquesta visita arriba poc després que la Comissió Europea anunciés la seva proposta d'invertir 1.000 milions d'euros en supercomputadors europeus per desenvolupar una infraestructura de supercomputació europea de categoria mundial. Aquesta infraestructura, capaç de tractar grans quantitats de dades, aportarà grans beneficis a la societat en àmbits com l'atenció sanitària, les energies renovables o la ciberseguretat.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars