Bases del V Premi Rafel Tudó de Dansa Tradicional Catalana

de febrer 11, 2018

Esguard de Dona - V Premi Rafel Tudó per a estudis sobre dansa tradicional catalana




  • Es podran presentar els treballs fins el 24 de juny de 2018.
  • Es coneixerà el treball premiat en el marc de les Festes de la Mercè de Barcelona.
  • El Lliurament del premi tindrà lloc el novembre de 2018. 


L'Esbart Català de Dansaires convoca per aquest any la V edició del Premi Rafel Tudó, per a estudis sobre dansa tradicional catalana.  Poden participar en ell estudis històrics, antropològics o etnològics, així com projectes pedagògics. Poden ser estudis sobre un ball concret, o sobre un tipus de ball, també es pot centrar en els balls d'un àmbit geogràfic. Estan també oberts a reconstruccions i a reculls musicals, entre d'altres. 

Aquest premi cerca destacar i reconèixer la tasca investigadora que es fa dins aquest camp i sobretot facilitar la difusió d'aquests estudis. 

El premi es convoca cada cinc anys.  Es va iniciar l'any 1998 en que va ser premiada Núria Viñolas pel seu estudi Sant Feliu de Codines: tradicions i danses. Publicat per l'Esbart Català de Dansaires (2001)  El segon premi va ser per a Ramon Vallverdú pel seu estudi Foc en dansa: els balls de diables tradicionals del Penedès i el Camp de Tarragona. Publicat per l'Esbart Català de Dansaires, Carrutxa i l'Ajuntament de l'Arboç (2006). El tercer premi va ser declarat desert.  El quart premi va ser atorgat a l'estudi realitzat per Roser Reixach i Brià centrat en  La Trencadansa de Prats de Lluçanès: perfum de Festa Major.  Publicat per l'Esbart Català de Dansaires (2015). 




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars