La filmoteca de Barcelona projectarà la pel•lícula guanyadora i les dues finalistes del Premi Lux

de novembre 15, 2017



  • El Premi Lux l'atorga el Parlament Europeu.
  • Les projeccions tindran lloc els dies 28, 29 i 30 de novembre a les 20.00 hores en sessions gratuïtes. L'entrada cal recollir-la el mateix dia de la projecció (Aforament limitat). 

Esguard de Dona - Projecció a la Filmoteca de Barcelona de la pel·lícula guanyadora del premi Lux 2017 i de les dues finalistes


La guanyadora d'enguany ha estat "Sámi Blood" (Sameblod) dirigida i escrita per Amanda Kernell e interpretada per Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok i Maj Doris Rimpi. La producció és compartida per Suècia, Dinamarca i Noruega.  La durada és de 110 minuts.  Sami Blood explica la història d'Elle Marja, una nena lapona de 14 anys que abandona la seva comunitat perquè somia amb una vida diferent i ha de fer front a actituds racistes a la Suècia dels anys 30. Per assolir la vida que desitja ha de trencar els llaços amb la seva família i la seva cultura.
Es projectarà dimecres 29 de novembre.

Esguard de Dona - Lliurement del Premi Lux 2017
Foto: Parlament Europeu

El premi li va ser atorgar ahir al migdia a Estrasburg de mà del President del Parlament Europeu Antonio Tajani. El van recollir les actrius Lene Cecilia Sparrok i Mia Sparrok, les quals, en el seu discurs d'agraïment van  declarar que "Encara estem aquí; encara existim. Tots els dies, la nostra gent veu els efectes del pensament colonial i racista, així com el canvi climàtic. Un gran parc eòlic es construirà a Noruega, a la zona sud de Sámi, que ens afectarà profundament. Les Nacions Unides afirmen que el nostre idioma gairebé està extingit. Rebre aquest premi ho sentim com a una  retribució per a les generacions més antigues de persones sami que han estat tractats com a ciutadans de segona  i esperem que la Unió Europea posi fi a això,  perquè tots puguem deixar de pensar en termes de nosaltres i en termes d'ells"



Les finalistes:

"BPM" (Beats per minute) amb direcció i guió de Robin Campillo, interpetada per Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel i Antonie Reinartz. Producció francesa de 144 minuts de duració.
París a l'nici dels anys 90, el SIDA és una epidèmia i el grup militant Act Up intenta aconseguir que les autoritats polítiques adoptin mesures de prevenció o que facilitin l'accés als medicaments en fase de proves a la vegada que sacsejar la indiferència d'una població que encara creu que la malaltia només afecta a persones "marginals".
Es projectarà dimarts 28 de novembre.

"Western" dirigida i escrita per Valeska Grisebach, interpretada per Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Waldemer Zang, Detlef Schaich, Syuleyman Alilov Letifo, Veneta Frangipova i Vyara Borisova. Coproducció alemanya, búlgara i austríaca. 119 minuts de duració.
Un petit grup de treballadors alemanys és enviat a Bulgària per instal•lar una turbina hidràulica en el cor d'una regió seca i muntanyenca del sud, no lluny de la frontera grega.  Instal•la el seu campament prop d'un poble aïllat i assenyalen la seva presència  plantant la seva bandera nacional, un gest de conqueridors que resulta un xic provocador per als habitants locals.


Filmoteca de Barcelona
Plaça Salvador Seguí, 1-9
Barcelona.
Les sessions són gratuïtes
Cal recollir entrada a taquilla el mateix dia de projecció. Aforament limitat.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars