Llorenç: Exposició dels Artistes Residents del CeRCCa 2012 a Les Quintanes.

de juny 19, 2012



Obra d'Eliane Defibaugh



El proper divendres 22 de juny a les 8 del vespre tindrà lloc la inauguració d’aquesta exposició que aplega les obres de tres artistes que en aquest moments estan residint a Llorenç i en concret a El Centre de Recerca i Creació Casamarlès (CeRCCa)

Els artistes són:
Elaine Defibaugh (americana) que presenta la seva espectacular pintura / instal•lació.
Lisa A. Krivitsky (australiana) qui ha treballat en col•laboració amb l’artista vidrier Josep Sadurnit per desenvolupar un projecte inspirat en la tradició local.
Naoko Yasue (japonesa) qui desenvolupa una subtil pintura abstracta.

L’exposició romandrà oberta:

Diumenges 24 de Juny i 1 i 8 de Juliol de 12 a 2 del matí i de 6 a 8 de la tarda.
Dissabtes 30 de Juny i 7 de Juliol de 12 a 2 del matí i de 6 a 8 de la tarda.

Obra de Naoko Yasue


El CeRCCa - Centre de Recerca i Creació Casamarlès és una residència d'artistes ubicada en una antiga casa de Llorenç del Penedès. Des del 2009 el seu objectiu ha estat el de facilità un espai  de treball  per artistes.

En la primera estada d’aquest any, que  s'ha dut a terme entre l'1 de Maig i el 24 de Juny, el CeRCCa ha acollit les artistes Elaine Defibaugh (EUA), Lisa Krivitzky (Australia) i Naoko Yasue (Japo). La temàtica ha estat l'experimentació en l'abstracció de la pintura i el vidre. L’art abstracte és aquell que defugint la representació formal de la realitat s’endinsa en l’ imaginació creant nous espais de investigació.

Elaine Defibaugh ens presenta els seus murals de grans dimensions on, prenent com a punt de partida la inspiració en els entorns ecològics de Llorenç, l'artista plasma les seves sensacions i emocions. Utilitzant pintura fluorescent i teixits, l'artista ens transporta a un món de brillants colors i formes impossibles que narren el seu imaginari format per personatges amagats i paisatges onírics. L'efecte de les grans obres de l'artista canvia completament quan una llum ultra violeta és projectada sobre la tela. A partir d'aquest recurs l'obra es multiplica, transformant allò amagat en visible, mostrant-nos les diverses interrelacions entre el que és real i allò que és imaginari.  
Obra de Lisa Krivitzky

L'obra de Lisa Krivitzky investiga, també a partir de l'abstracció, les tradicions i rituals propis d'un territori. Durant la residència al CeRCCa l'artista s'ha inspirat en els usos de la ruda, una planta que ha format part de la història oculta de Catalunya. Des de temps ancestrals, es diu que la ruda és una planta que s'ha utilitzat en rituals màgics per fer ungüents i encanteris propis de bruixes. Utilitzant com a inspiració aquesta temàtica, l'artista ens proposa una instal•lació composada de diferents imatges plasmades en planxes de vidre a partir de la tècnica del fusing. La creació de l’obra ha estat possible gràcies a la col•laboració amb el taller de vidre Sadurní Ràfols.

Les pintures de a l'oli Naoko Yasue estan inspirades en la seva quotidianitat. Com si fos un diari personal, l'artista japonesa crea juxtaposant capes de pintura, textures i colors. El resultat son unes composicions eclèctiques que combinen text, figures, línies que ens introdueixen a la particular interpretació de les vivències de l'artista durant la seva estada com a resident al CeRCCa.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars