El Dinamiter de Josep Cañas formarà part de l'exposicio "Encuentro con los años 30" del Museu Reina Sofia a Madrid.

de juny 04, 2012

El Dinamiter. Escultura de Josep Cañas de 1937
Foto: Dolores García
Roberto Díaz ha informat a través de l’entitat Amics de Josep Cañas que l’obra el Dinamiter, ha estat seleccionada per a formar part d’una exposició que s’inaugurarà el mes d’octubre al Museu Reina Sofia dedicada als artistes espanyols dels anys 30.

L'exposició al Reina Sofia durà per nom "Encuentro con los años 30" i estarà oberta del 2 d'octubre de 2012 fins el 7 de gener de 2013.

A la informació que el mateix museu ofereix sobre aquest projecte, es defineix els anys 30 com un moment complex, amb l'ascens dels governs totalitaris, amb una gran migració d'artistes, un moment on els somnis utòpics i l'agitació eren una part molt present, i on la violència creixia. Cada artista va haver de cercar el seu camí en mig d'aquesta voràgine social, econòmica (per la crisi) i de valors. La comisària de l'exposició es la Dra. Jordana Mendelson.
Doctorada en Art, va estudiar a les Universitats de Boston i de Yale, és especialista en Art Espanyol, focalitzat especialment als primers anys del segle XX, ha publicat nombrosos artícles i l'any 2005 va publicar "Documenting Spain: Artists, Exhibition Culture, and the Modern Nation, 1929–1939"





You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars