21 de Març dia contra el racisme i a favor de la poesia.

de març 20, 2012Hi ha una dita que  que s’atribueix a  Bertol Brecht i que és de Martin Niemoeller, un pastor protestant  (1892-1984) – encara que el de menys és de qui és sinó el que vol dir – millor recordar que tenim en comú que no fer veure que no passa res quan no ens passa directament a nosaltres.  Avui es troba com poema tot i que en origen era un sermó de Setmana Santa

El poema diu:
Quan els nazis van portar-se els comunistes
Vaig callar
Perquè jo no era comunista.

Quan van engarjolar els socialdemòcrates
Vaig callar
Perquè jo no era socialdemòcrata

Quan van anar a buscar els sindicalistes
No vaig protestar
Perquè jo no era sindicalista

Quan van anar a portar-se els jueus
No vaig protestar
Perquè jo no era jueu

Quan van venir a buscar-me
No hi quedava ningú més que pogués protestar.

Tenint en compte que el 21 de març és el dia contra el racisme i el dia de la poesia, amb aquesta sembla complir-se que tots dos vagin de la ma.You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars