Llorenç: Inauguració de l’Exposició Calignometrias de Koldo Sebastian a Les Quintanes

de març 22, 2012


Koldo Sebastian
Foto: Dolores García


Com d’altres vegades ja hem parlat l’art actual és un art que assenta les seves bases en el concepte, per tant és un art que darrera porta una profunda i duradora experiència de elaboració  conceptual abans de ser plasmat.
Aquest  és un d’aquests casos.

Koldo Sebastian va definir a la presentació de la seva obra, des de l’alfabet que ha fet servir per la creació – el quadrat com àrea completa, la meitat i el quart – la coloració, de nou una triada, sorgits dels matisos dels colors de les pedres del Cap de Creus, las quals mostren unes variacions en blanc zinc, gris pissarra i ombra natural, que són apreciables de vegades quan són eixutes, de vegades quan són mullades.
Una de les obres exposades
Foto: Dolores García Martínez

A partir d’aquí Koldo Sebastian ha creat unes composicions que bé es podrien entendre com trencaclosques que permeten totes les solucions; perquè també si troba implícita a la seva creació  -  com ell mateix va explicar a l’acte inaugural -   la idea que el mestre de Bramante (l’arquitecte que va projectar la reconstrucció de la Basílica de Sant Pere al Vaticà) li havia fet com regal de comiat quan va marxar del seu taller, oferint-li una funda de cuir i dient-li, “quan tinguis un problema que no sàpigues resoldre obre aquesta funda, però abans; quan Bramante la va obrir va trobar una regla i una nota que deia: “si es pot mesurar, es pot solucionar
Una molt bona acceptació per  part del públic.
Foto: Dolores García

El nom Calignometrias és un acrònim, que parlar de perfecció (cali), d’angle perfecte (gnom) i de mesura (metrias).  L’angle recte – l’angle perfecte – es troba present en el quadrat, la seva meitat i el seu quart, és – per dir-ho d’alguna manera – la frontissa que permet fer real la proposta de Koldo Sebastian.
Koldo Sebastian i Teresa Baltasar, ànima de Les Quintanes i
gran artista ella mateixa.

Les obres exhibides inclouen quadres i volumètrics (l’autor no vol parlar d’escultura, encara que es tracti de composicions en tres dimensions), i són el fruit de deu anys de treball.
Pel que fa a qui observa i vol copsar Calignometrias (o qualsevol obra d’art contemporani) és fonamental entendre que per fruir de les coses no cal saber-ho tot d’aquestes coses. Una observació que li va fer un japonès al propi Koldo Sebastian en una visita que va fer a aquest país.

En acabar l’acte es va servir un refrigeri en col•laboració amb les Caves Jané Ventura del Vendrell.
L’exposició restarà oberta fins el 26 de maig a Les Quintanes – Casa Mas, 1  de Llorenç del Penedès.






You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars