Sant Sadurní: Cicle de Vins i d'Art - Recital de poemes de Josep Lázaro

de març 13, 2012


d'esquerra a dreta:
Josep Lázaro, Jep Bargalló i Silvia Amigo
foto: Dolores García

En el acollidor marc de la Sala Índex a Sant Sadurní d’Anoia, es va dur a terme el primer dels actes del cicle “Caravaggio de Vins i d’Art”, organitzada per la Secció d’Art de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Amb el suport de la projecció de les imatges dels quadres de Caravaggio que havien servit d’inspiració als poemes de Josep Lazaro, el mateix autor junt amb Jep Bargalló i Silvia Amigo, van anar recitant-los, alternats amb les interpretacions a la guitarra de Judit Pi, Isaac Romagosa i Rosario Caselles, de l’Escola de Municipal de Música de Sant Sadurní d’Anoia, que van tocar el “Divertiment per dues guitarres” i “Exercici 22” de Sor, “Oración para todos” de Barrios , “Adelita” de Tarrega i “Preludi 1” de Villa-lobos.
d'esquerra a dreta: Issac Romagosa, Judit Pi i
Rosario Caselles
foto: Dolores García

Josep Lázaro és un poeta autodidacte que el passat mes de maig va obtenir el premi Raimundo Rámirez Antón de Poesia a Terrassa amb el poema “Ecoestètic”. En aquest cas  els poemes, d’un format breu, descrivien les emocions, els sentiments o el records d’una cultura assolida que despertaven davant la visió d’obres com “El Martiri de Sant Mateu”,  “Magdalena”, “Marta i Maria Magdalena”, “Baco Jove”, “El Bes de Judas”, “Judit tallant el cap a Holofernes”, “Deposició de Crist”, “David amb la testa de Goliat”, “Narcis”, “Apol•lo tocant el llaud”, “Flagel•lació de Crist”,  “Martiri de Santa Úrsula” i “El Cap de la Medusa”, totes, evidenment, obres de Caravaggio.

Serveix la darrera de les obres a Josep Lázaro per enllaçar la mort de Caravaggio, a  Porto Ercole, amb el mite de Perseo  i el cap de Medusa . La resta, tal com va expressar l’autor, tenen el  caràcter que es desprèn d’una pintura lligada al món religiós, pròpia del fet que fossin grans mecenes sovint a la vegada cardenals de l’església catòlica els que fessin els encàrrecs de les obres pictòriques; només Baco, Apol•lo, Narcís i Medusa entren en el grup d’obres d’inspiració en mites grecoromans.

Un cop acabat l'acte es va procedir a servir un lleuger refrigeri
als assistents.
Foto: Dolores García
 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars