Alumnes del curs Talia d'UNESCOCAT de Gestió de la Diversitat Religiosa en l’Àmbit Social visiten una Sinagoga i un Saló del Regne dels Testimonis de Jehova.

de març 20, 2012



Com a colofó de les visites que els alumnes d’aquest curs van poder realitzar es van incloure aquestes dues darreres, per fer més propera la realitat social del nostre món actual.

El fet que persones de diferents creences creguin en les possibilitats del diàleg com eina per una millor societat és especialment rellevant després de noticies com les que es refereixen al  que ha succeït a França amb uns atacs que s’estan revelant com de caire racista  que inclouen  l’assassinat de tres infants  i un adult dins una escola confessional jueva  i dies enrere el de tres militars (un jove d’origen marroquí, altres dos d’origen magrebí) i un ferit d’origen antillà. Aquestes situacions evidencien la necessitat de no cercar respostes simplistes de les que pretenen dividir la societat .

Durant la visita a la Sinagoga els estudiants del Curs Talia de Gestió de la Diversitat Religiosa  en l’Àmbit Social, van ser rebuts per un representant  del Departament de Pau i Diàleg Interreligiós de la Comunitat Israelita de Barcelona, qui – amb l’experiència que acumula en aquesta activitat – va destacar la tasca que per a la pau han fet persones de tota creença al llarg de la història, de qualsevol religió i temps, recordant especialment  Martin Luther King,   Gandhi,  o dins el judaisme Abraham Joshua Heschel (amic de Martin Luther King; va participar al Concili Vaticà II com representant dels Jueus Americans; d’entre les seves idees cal destacar el seu convenciment que cap comunitat religiosa pot pretendre tenir el monopoli de la veritat religiosa).  Així mateix la visita va proporcionar una instructiva aproximació a la filosofia profunda de la religió jueva.

La visita al Saló del Regne dels Testimonis de Jehova, tenia el valor afegit que la persona que anava a fer la presentació de quines són les línies que defineixen aquesta religió és un dels companys del curs, perquè el curs estava composts per persones de diferents religions i creences, incloent persones que no en creuen en cap religió, però que si creuen en la necessitat de la convivència i la mediació per fer-la possible.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars