Jornada sobre les barraques de pedra seca i mestisses

de març 12, 2018

Esguard de Dona - Presentació del Llibre - L'Escultor de Déu - Vilafranca del Penedès



Dissabte, 17 de març de 2018
A partir de les 9 del matí 
Seu de l'Institut d'Estudis Penedesencs

Carrer Banys, 11 - Vilafranca del Penedès 


Programa de la jornada:

Presentació del projecte d’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès per part de la  seva coordinadora, Àngels Travé, i la recerca feta al Penedès sobre la pedra seca per part de l’antropòleg Abraham Guillem.

A continuació, l’escultor i fotògraf Josep Massana presentarà el seu projecte barraques mestisses.

També es projectaran dos audiovisuals de CEPvi, realitzats en el marc del Congrés Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, aquests seran presentats per Miquel Vidal director del Congrés. 

A la segona part de la Jornada, a partir de les 11.30h, es presentaran projectes relacionats amb la preservació i difusió de les construccions en pedra seca i també el projecte “Casetes de vinya”.

L’objectiu de la Jornada és conèixer i compartir experiències per a la salvaguarda del patrimoni arquitectònic tradicional, especialment, les que han volgut anomenar  barraques mestisses, casetes de vinya construïdes amb l’antiga tècnica de tàpia o maó i que actualment no tenen el reconeixen patrimonial que sí han aconseguit les barraques de pedra seca.

Programa: 

  • 9.00h Lliurament de documentació.
  • 9.10h Taula - expositor per a projectes o pòsters de les entitats participants.
  • 9.15h Parlaments de benvinguda.
  • 9.30h Presentació del projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, per part de la coordinadora, Àngels Travé i l’antropòleg Abraham Guillén.
  • 10.00h Presentació barraques mestisses a càrrec de l’escultor i fotògraf Josep Massana i projecció dels audiovisuals realitzats per CEPvi en el marc del Congrés Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, amb la participació del seu director Miquel Vidal.
  • 11.00h Pausa - cafè
  • 11.30h Presentació de projectes d’entitats i persones investigadores sobre la pedra seca i l’arquitectura tradicional.
  • 14.00h Cloenda de la Jornada


Trobada oberta a totes les persones interessades però cal inscripció prèvia al correu electrònic immaterialpenedes@gmail.com o al telèfon 607162342.
Activitat completaria a l’exposició Construint el Territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya, a la Capella Sant Joan de Vilafranca (fins el dia 8 d’abril).

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars